Najboljše pice na območju bivše Jugoslavije: Na lestvici blesti tudi zelo znana slovenska picerija

D.Ži
16.05.2024 12:38

Ljubljana, Zagreb in Skopje so mesta, v katerih lahko uživate v picah, ki jih pripravljajo v picerijah, uvrščenih na prestižno lestvico 50. najboljših v Evropi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na seznam se lahko uvrstijo vse evropske picerije, ki se ne nahajajo v Italiji. 
Profimedia

Na lestvici "50 Top Pizza Europe", torej lestvici najboljših picerij v Evropi, ki ne vključuje Italije, tudi letos blesti nekaj picerij, ki goste razvajajo na območju nekdanje Jugoslavije, najvišje od njih se je uvrstila zagrebška picerija Franko's, ki je treščila kar med 15 najboljših. Poleg kulinarično tradicionalno zelo močnih držav, kot so Portugalska, Španija, Nemčija in druge, pa boste na seznamu našli tudi Makedonijo, Slovenijo in Srbijo, ki se je na lestvico uvrstila s kar dvema beograjskima picerijama. Vse picerije se ponašajo s skrbno izbranimi sestavinami, resnim pristopom k pripravi in ​​peki testa, pa tudi z drugimi podrobnostmi, kot sta notranja dekoracija in vzdušje, ki ga ustvarjata obnašanje natakarjev in gostov. Če se pripravljate na turnejo odkrivanja dobrih pic, potem vam lestvica "50 Top Pizza Europe" v "soseščini" priporoča ... 

Matto Napoletano, Skopje (16. mesto)

"Uživajte v pristni italijanski kuhinji od zajtrka do večerje v čudovitem okolju. Restavracija in picerija Matto Napoletano se je nekaj več kot dve leti po odprtju uveljavila kot prva izbira, kjer lahko uživate v italijanski kulinarični tradiciji. Pica je v sodobnem neapeljskem slogu: mehka, s poudarjeno skorjico, z najboljšimi sestavinami iz italijanske shrambe, vključno s pršutom, mlečnimi izdelki in siri," piše 50 Top Pizza Europe.

Pop's Pizza, Ljubljana (30. mesto)

"Razkošen interier, v katerem kraljuje velik lestenec, in čudovit, bogato založen šank bi vas lahko pritegnila v ljubljansko picerijo Pop's Pizza," hvali znano ljubljansko picerijo lestvica 50 Top Pizza Europe. Dodaja: "Pica je neapeljska, izjemno kvalitetno narejena zaradi dolgo fermentiranega testa na naravnem kvasu in precizne peke. Tudi sestavine so odlične in pristno italijanske. Obvezno poskusite Penelope z vrhunsko kuhano šunko, za sladico pa se splača poskusiti baskovsko torto s sirom. Meni pijač je obsežen, s precejšnjo izbiro finih viskijev in dobro zasnovanih koktajlov. Cene so povprečne za mesto, kakovost pa vrhunska, z izjemno prijazno in ustrežljivo postrežbo," še pišejo avtorji lestvice. 

Pietra, Beograd (32. mesto)

Če imate radi klasične neapeljske pice, je beograjska Pietra pravo mesto za vas. 50 Top Pizza Europe hvali to beograjsko picerijo zaradi pristnih italijanskih sestavin in spretno pripravljenega testa. Všeč jim je bil tudi eleganten, a neformalen prostor, idealen za odmor ob pici, pa tudi espressu, kapučinu, koktajlu ali kozarcu dobrega vina. Hvalijo tudi profesionalne, prijazne in nasmejane natakarje.

Majstor i Margarita, Beograd (37. mesto)

Premišljen izbor odličnih italijanskih sestavin, skrbna priprava testa in natančna peka so legendarni beograjski piceriji Majstor i Margarita zagotovili mesto na lestvici najboljših v Evropi. "Pester jedilnik vam omogoča, da si privoščite vsakič drugo pico; poleg klasičnih so med najbolj priljubljenimi tiste z italijanskimi siri, pa tudi kombinacija mortadele in pistacij. Vsak grižljaj vodi do mehke rezine z visoko skorjo, ki jo z užitkom zapečejo. Imajo zanimiv pristop k paradižnikovi omaki. Svetel les in pohištvo čistih linij poskrbita ustvarjati prijeten prostor za sedenje na prostem," pišejo avtorji lestvice. Celoten seznam 50 najboljši picerij najdete TUKAJ.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta