Gospod Bean prodaja svojo lancio

Artur Švarc
05.02.2023 04:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Silverstone Auctions

Po manj kot dveh letih lastništva se bo gospod Bean ali Črni gad ločil od svojega avtomobila Lancia Delta HF Integrale Evo II letnik 1993. Kupil ga je maja 2021 s 87.000 prevoženimi kilometri, sam pa jih je v dobrem letu in pol dodal le 3000.

Za nakup avta naj bi se bil odločil zaradi njegove redke tovarniške barve, imenovane Lord Blue. Avto je bil izvorno prodan na Japonskem in je prišel v Veliko Britanijo šele leta 2011, vendar ima volan na levi strani tako kot vsi prvotni primerki Integrale.

Evo II ima niz naprednih računalniških krmilnikov za boljše delovanje motorja. Izboljšave so dvolitrskemu 16-ventilskemu vrstnemu štirivaljniku s turbopolnilnikom omogočile 158 kW moči. Model iz leta 1993 ima tudi 16-palčna platišča iz lahke zlitine, strešne letve v barvi karoserije, aluminijast pokrovček posode za gorivo, rdeče glave valjev, usnjen volan MOMO in sedeže Recaro z visokim naslonom.

Po zagotovilih dražbene hiše Silverstone Auctions je avto v odličnem stanju, zaradi česar v kombinaciji z majhnim številom prevoženih kilometrov in zvezdniškim lastnikom pričakujejo, da bo kupec na dražbi 25. februarja zanj plačal med 65.000 in 75.000 funti.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?