(FOTO) To so najboljše in najcenejše gurmanske destinacije 2024, na lestvici blesti Slovencem zelo ljubo hrvaško mesto

12.01.2024 11:47

V iskanju potovalne destinacije, kjer se lahko za malo denarja vrhunsko najeste, vam ni treba odpotovati prav daleč. Že naša soseščina ponuja veliko kulinaričnih presežkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Restavracije v Splitu popotnikov nikoli ne nehajo navduševati z zdravo jadransko hrano. 
Profimedia

Vznemirljivo je potovati po svetu in odkrivati kulinarične tradicije držav in kultur. Na veliko srečo potujočih dobrojedcev so nekatere izjemne kulinarične destinacije cenovno zelo ugodne, tam za malo denarja dobite veliko razvajanja. Portal Budget and Invest je objavil še vroč seznam mest, ki bodo v letu 2024 zadovoljila tudi najzahtevnejše gurmane, visoko na lestvici se je znašlo tudi hrvaško mesto.

Restavracij poln rimski trg Piazza Navona.
Profimedia

Na prvem mestu je italijanska prestolnica Rim. "Verjeli ali ne, Rim je na vrhu številnih seznamov in ima sloves cenovno dostopne destinacije. Odlična gastronomska scena je še en razlog, zakaj italijansko prestolnico vsako leto obišče na milijone turistov. Ogled vseh zgodovinskih znamenitosti v Rimu je naporen, končna nagrada za to so zagotovo najboljše domače testenine, ki jih boste kdaj poskusili. Dovolj razlogov, da obiščete Rim," piše Budget and Invest.

Restavracije v Splitu stavijo na dalmatinsko kulinarično tradicijo. 
Profimedia

Takoj za večnim mestom so na seznam uvrstili Split. "Od vseh lokacij, ki sem jih obiskal v Evropi, Hrvaška najbolj izstopa, še posebej obmorsko mesto Split," piše Chris Phelan za Budget and Invest.

Dalmatinska hrana je polna lokalnih, polnovrednih in zdravih sestavin. 
Profimedia

"Gre za cenovno dostopno mesto, lokalna kuhinja navdušuje s svojimi okusi in ceno. Lepota gastronomije v Splitu je v tem, da zaradi bližine Italiji, Grčiji in vzhoda črpa vplive iz različnih regij sveta. Rezultat so fenomenalni obroki, ki si jih boste zapomnili za vedno!" dodaja Phelan.

Bangkok je ena od azijskih prestoilnic vrhunske ulične hrane.
Profimedia

Na tretjem mestu je Bangkok, tajska prestolnica, kjer se številni popotniki navdušujejo nad fantastično ulično hrano, in to z dobrim razlogom. "Rezanci, cmoki in lepljivi riž so nekatere od najpogostejših vrst ulične hrane, ki jih boste našli na Tajskem. Večina popotnikov se strinja, da boste v Bangkoku našli najboljšo ulično hrano na svetu," piše izkušeni popotnik.

Med desetimi najboljšimi gurmanskimi destinacijami so še Cape Town (Južnoafriška republika), Hanoj ​​(Vietnam), Lima (Peru), Sofija (Bolgarija), Fez (Maroko), Tijuana (Mehika) in Palermo (Italija).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta