(FOTO) Splitski onkolog na Braču oddaja razkošni vili: Cena tedenskega najema tolikšna, kot je letna plača zdravnika

ZaB
18.01.2024 14:57

"Naš koncept popolne usluge prinaša novi nivo zasebnosti in sprostitve na hrvaški obali," oglašujejo razkošni gradnji sredi "največjega botaničnega vrta".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hrvat in Američan sta se odločila graditi v še precej nedotaknjenem delu priljubljenega otoka, v Škripu. 
Profimedia

Eduard Vrdoljak, splitski onkolog in že 15 let predsednik Hrvaškega onkološkega društva, se utegne ukvarjati tudi s turizmom, in to elitnim, navaja časopis Slobodna Dalmacija. Na dveh hektarjih gradbene parcele na Braču je ta javni uslužbenec s poslovnim partnerjem iz Združenih držav Amerike zgradil kompleks dveh vil s spremljajočimi objekti. Cena tedenskega najema? 30 tisoč evrov, kar je približno toliko kot celoletna zdravniška plača na Hrvaškem, so izračunali pri Slobodni Dalmaciji. Investicijo je Vrdoljak izpeljal brez kreditov in brez hipotek.

Kako je to mogoče? Zadeva postane jasnejša ob podatku, da je poslovni partner Hrvata Robert Stuart Swanson, soustanovitelj farmacevtske družbe Swixx BioPharma, ki ima primat na vzhodnoevropskem in ruskem trgu in trguje med drugim z dragimi hemato-onkološkimi zdravili, tudi eksperimentalnimi, piše hrvaški časnik. 

Vili Lu in Jo (šlo naj bi za skrajšavi imen njunih hčera) je v sodelovanju z italijanskim arhitektom zgradilo podjetje Vita Longa, d.o.o., ki sta ga solastnika registrirala v Splitu leta 2005. "Naš koncept popolne usluge prinaša novi nivo zasebnosti in sprostitve na hrvaški obali," oglašujejo razkošni vili sredi "največjega botaničnega vrta na Braču", s pogledom na Split in okoliške planine, ki so ponoči en sam "svetleči horizont".

Za vili skrbi osebje, ki živi znotraj kompleksa, od vrtnarja do kuharja in šoferja. Strokovnjak za trg nepremičnin, ki ni želel biti imenovan, je za časopis ocenil, da je vsaka od luksuznih vil, ki vključujeta tudi savno, telovadnico, vinsko klet z izbranimi vini ..., vredna vsaj po dva milijona evrov. 

Pri Slobodni Dalmaciji so Vrdoljaku poslali več vprašanj, najprej to, ali ni nič sporno, da kot zdravnik služi še z elitnim turizmom. "Ne vidim nobenega konflikta interesov sodelovati v projektu na Braču in delati v našem zdravstvu," je odgovoril premožni Hrvat. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta