(FOTO) Pohitite, preden se vsujejo turisti: Ta hrvaški otok so Britanci uvrstili na seznam skritih evropskih draguljev

D.Ži
06.07.2023 10:28

V iskanju manj znanih turističnih destinacij je znana britanska novinarka naletela tudi na enega najbolj idiličnih dalamatinskih otokov, ki jo je s svojo pristnostjo povsem očaral.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Lastovem vas čaka ... mir. 
Profimedia

Britanski mediji skoraj vsako leto vključijo hrvaška mesta in otoke v svoja popotniška priporočila. Alicia Miller je letos za Evening Standard napisala članek z naslovom "Osem čudovitih evropskih otokov, za katere še niste slišali".

Eno od šarmantnih starih naselij na Lastovem. 
Profimedia

"Prehitite Britance in si prislužite pravico do hvaljenja, tako da boste prvi med svojimi prijatelji obiskali te neodkrite otoke. Pričakujte čudovite plaže, adrenalinske dogodivščine in prijetno bivanje," je zapisala Alicia. Seznam je pripravila zato, da bi se Britanci, ki se želijo izogniti gneči, lažje odpravili na kakšne manj znane otoke.

Sončni zahod je nad Lastovim nekaj zares posebnega. 
Profimedia

Na seznamu je tudi Lastovo

Med osmimi otoki je tudi en hrvaški - Lastovo. Ta otok naj bi bil dovolj oddaljen od Hvara, ki je priljubljen med turisti in znan po nočnem življenju. "Obiskovalci prihajajo sem, da bi se potopili v divjino, hodili po gostem gozdu in veslali v kajakih - ne zato, da bi se zabavali. To je naravna blaženost pod sredozemskim soncem," piše Alicia.

Domačini na Lastovem skrbno negujejo svojo kulturno dediščino. 
Profimedia

Pravi, da je Lastovo najboljši otok, kjer se lahko turisti sprostijo ob dobri knjigi, se podajo v raziskovanje zanimive pokrajine, se odpravijo na pohodništvo, kolesarjenje ali potapljanje.

Cerkvica na Lastovem. Bogata je tudi ponudba raznih športnih aktivnosti. 
Profimedia

Poleg Lastova so na seznamu še italijanski otok Procida, francoski Belle-Île-en-Mer, grški Folegandros, švedski Öland, portugalski Flores, španski otok Cíes in danski Bornholm.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta