(FOTO) Čudovito! Na morda najbolj nenavadnem stadionu na svetu lahko tudi prespite, obdajajo ga morje in zeleni griči

D.Ži
21.06.2023 10:39

Ferski otoki se zdijo kot zelena dežela iz sanj, mnoge pa na sever pripelje tudi ljubezen do okroglega usnja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V severnem delu Atlantskega oceana, med Islandijo in Škotsko, vabijo s svojo lepoto otoki, znani kot Ferski otoki. Domačini jim pravijo tudi Ovčji otoki. 

Ti vulkanski otoki, ki pripadajo Danski, so med seboj povezani z dvema podzemnima tuneloma, tremi mostovi in ​​številnimi trajektnimi linijami. Otoke krasijo pečine, zelene doline in fjordi, zato so raj za vse ljubitelje narave. Privabljajo pa tudi nogometne navdušence, saj se tam nahaja eno najbolj nenavadnih nogometnih igrišč na svetu.

Profimedia

Eiði najdete na vzhodnem otoku Østerø. Nekoč je to bilo glavno igrišče nogometnega kluba EB/Streymur, danes pa se uporablja kot kamp. Kljub temu je še vedno dih jemajoče zaradi svoje lokacije. Eiði leži ob morju in je obdano z gorami, nedaleč od istoimenske vasi, kjer živi le okoli sedemsto prebivalcev, piše portal PunKufer. 

Profimedia

Nedaleč od Eiðija sta znameniti skali Risin in Kellingin, znani kot Velikan in Čarovnica, pa tudi čudovito jezero Eiðisvatny. Novi stadion se nahaja v sami vasi Eiði, na manj dramatični lokaciji, tako da ni strahu, da bi žoga končala v morju.

Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta