(FOTO) Najboljšo bujto repo skuhali vinogradniki

Jože Gabor Jože Gabor
01.08.2018 18:51
Na Prireditvenem centru Poljana v Veliki Polani so v sklopu prireditev Pomurskega poletnega festivala tudi letos organizirali tekmovanje v kuhanju bujte repe za zlato kihanico, na katerem je sodelovalo 19 ekip.
Skuhano tradicionalno prekmursko jed je v Guinessovi svetovni prestolnici bujte repe Veliki Polani ocenjevala komisija, kateri je predsedovala upokojena profesorica kuharstva na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih Zdenka Tompa. V komisiji sta bila še profesor gastronomije na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci Dušan Zelko in vodja kuhinje v hotelu Lipa Lendava Jože Horvat. Člani komisije so bili zelo zadovoljni s tekmovalnimi porcijami jedi, ki se prenaša iz roda v rod. Skuhano bujto repo so na koncu razdelili obiskovalcem.
Organizatorji Pomurskega poletnega festivala Društvo Štrk Slovenija si z dogodkom prizadevajo za promocijo te jedi na žlico, da bi bila še več na domačih mizah in v gostinski ponudbi. Leta 2013 so se uvrstili v Guinnesovo knjigo rekordov, ko so postavili svetovni rekord z največjo količino skuhane bujte repe, ki so jo kuhali v velikem kotlu. Bilo je je 1089,5 kilogramov. Letos je zmagala ekipa Društva vinogradnikov Velika Polana, drugi so bili Društvo upokojencev Velika Polana, tretji pa Bacardi boys.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nataša Juhnov
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta