(FOTO) Najboljši hotel na svetu se nahaja v naši soseščini. Toliko vas bo stala ena noč v tej pravljici ob jezeru

D.Ži
14.11.2023 10:06

Najboljši rokodelci so izdelali pohištvo in lestence za pravljično vilo, v kateri je skozi stoletja spalo kar nekaj pomembnih zgodovinskih osebnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lestenci v vili so delo italijanski mojstrov, nekateri so dolgi kar tri metre. 
Profimedia

Na svetu obstaja ogromno lepih, luksuznih hotelov, v katerih se splača bivati, če nam seveda proračun to dopušča. Toda en prav poseben zdaj tudi uradno zaseda prvo mesto med najboljšimi na svetu - Passalacqua s pogledom na italijansko jezero Como. Prestižna organizacija The World's 50 Best je omenjeni hotel že septembra razglasila za najboljšega v letu 2023.

Povsem jasno je, zakaj pravijo, da je Passalacqua kot nalašč za medene tedne. 
Profimedia

Ta hotel ni bil vedno hotel, niti ni bil to njegov prvotni namen. Hotel je bil pravzaprav odprt šele pred kratkim, junija 2022. Pred tem se je lastništvo spreminjalo, stavba pa je služila različnim namenom, od zasebne vile do počitniške nepremičnine.

Ena od razkošno opremljenih kopalnic.
Profimedia

Leta 2018 so Valentina De Santis in njena družina – lastniki bližnjega Grand Hotela Tremezzo – kupili spektakularno posest od ameriškega para in se odločili, da posestvo odprejo javnosti. Tako je nastal butični hotel s samo 24 namestitvenimi enotami.

Hotel se nahaja ob jezeru, ki je bilo prvotno v lasti papeža Inocenca XI. ki je vladal Vatikanu le dva meseca leta 1591. V začetku 19. stoletja je grof Andrea Lucini Passalacqua zgradil prostorno vilo, za notranjo opremo pa je bil zadolžen švicarski oblikovalec Giocando Albertolli.

Legendarna Bellinijeva glasbena soba.
Profimedia

Leta 1829 je Vincenzo Bellini v glasbeni sobi te stavbe ustvaril dve svoji slavni operi, Normo in Mesečnico. Lastniki so se skozi stoletja menjavali in vsak je prinesel svoj delež uglednih gostov, od Napoleona Bonaparteja do Winstona Churchilla.

Na posestvu so tri ločene stavbe z glavno vilo z 12 sobami, ki vključuje Bellinijevo glasbeno sobo, hlevom, preurejenim v osem sob, in vilo s štirimi spalnicami ob jezeru, ki vključuje tudi čudovito zasebno jedilnico in kamin.

Bližina jezera Como vas bo napolnila s spokojnostjo. 
Profimedia

Lastniki pri kupovanju notranje opreme niso varčevali, osredotočili so se na obrtnike iz vse države. Od lestencev iz muranskega stekla, izdelanih posebej za Passalacqua, do 20 različnih vrst marmorja, ki krasijo kopalnice, vse prispeva k občutku ekskluzivnosti. 

Kot piše Vogue, današnja ureditev posesti združuje neoklasicizem z modernimi detajli. Apartmaji se ponašajo z impresivnimi in ogromnimi steklenimi lestenci (nekateri so dolgi več kot tri metre) ter sušilniki za lase Dyson. Televizorji v sobah so skriti, nekatere sobe pa imajo skrbno restavrirane freske, poslikane strope in razkošne baročne elemente.

Posestvo je skozi stoletja gostilo številne zgodovinske osebnosti. 
Profimedia

Sredi oljčnih nasadov se nahaja telovadnica z najsodobnejšimi tekalnimi stezami. Hotel ima tudi razkošen bazen, hotelski spa pa je povezan s skrivnim tunelom, ki vodi do jezera. Nekoč so ga služabniki uporabljali kot prehod.

Zimski vrt je kot iz pravljice. 
Profimedia

Najboljši čas za obisk jezera Como je od pomladi do jeseni. Če želite naslednje leto bivati ​​v tem hotelu v tem obdobju, se cena nočitve giblje od 990 evrov do 3300 evrov. Odvisno od izbrane sobe ali apartmaja in datuma prihoda. Prostih terminov na Bookingu ni veliko.

Morda ob enem od bazenov srečate tudi kakšno veliko svetovno zvezdo. 
Profimedia

Na tej spletni platformi ima ta hotel visoko oceno 9,9 in mnogi ga hvalijo kot idealno destinacijo za medene tedne. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta