(FOTO in VIDEO) Zmagovalka Melodij morja in sonca je Lea Sirk

A.L., STA
15.07.2018 07:41

Zmagovalna skladba je prejela tudi nagrado strokovne žirije za najboljšo glasbo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Denis Živčec

Velika nagrada letošnjega, že 38. festivala Melodij morja in sonca je šla v roke Primorki Lei Sirk s skladbo Moj profil. Zmagovalna skladba je prejela tudi nagrado strokovne žirije za najboljšo glasbo.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BlOlo77hP69/?taken-by=leasirk{/instagram}
Tako kot zadnja leta, je tudi letos zmagovalno skladbo določil seštevek točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v Avditoriju, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne žirije. Pevki sta največ točk podelila tako strokovna žirija kot obiskovalci. Od radijske žirije je Sirkova prejela osem točk, po rezultatih telefonskega glasovanja pa jih je prejela še sedem. S tem izkupičkom je za 4 točke ugnala drugo uvrščeno Manco Špik.
Zdi se, da je letošnje leto njeno. Že v začetku leta se je Lea Sirk razveselila zmage na Emi, ko je gledalce prepričala s pesmijo Hvala, ne. Maja je Slovenijo zastopala na pesmi Evrovizije v Lizboni in prepričala tudi evropsko občinstvo, ki jo je poslalo v finale.
{embed_youtube}https://youtu.be/6vKwb0BMYYI{/embed_youtube}
Njena zgodba o uspehu pa se nadaljuje v julijskih dneh, ko je v zrak ponosno dvignila kipec kot zmagovalka Melodij morja in sonca. Poleg kipca, ki ga posebej za to priložnost izdela Steklarna Rogaška, pevki pripada tudi denarna nagrada občine Piran v vrednosti tisoč evrov.
 "Zakaj sem se tu pojavila? Niti sama ne vem. Vedela sem, da hočem predstaviti novo skladbo in da je zdaj pravi čas za to. Ne morem več toliko peti Hvala, ne, ker bom en dan oglušela (smeh). Melodije morja in sonca so bile za predstavitev te skladbe najboljši možni termin. Melodije so tu, ni se mi treba voziti v Ljubljano, kar je zame velika prednost (smeh). In na domačem terenu je vedno najhuje nastopati (smeh), ampak sem prebila tudi ta led," je po zmagi in prejemu nagrade strokovne žirije za najboljšo izvedbo dejala Sirkova, poroča MMC.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BlI9APWhcwA/?taken-by=leasirk{/instagram}
Nagrado strokovne žirije za najboljšo izvedbo je prejela Manca Špik za skladbo Kjer pomol poljubi morje. Najboljše besedilo je po oceni strokovne žirije napisal Bogdan za svojo skladbo Kanela. Nagrado Danila Kocjančiča za najboljšega debitanta si je prislužila skupina Proteus za skladbo Odklop.
Poleg omenjenih so se na odru Avditorija Portorož predstavili še Steffy, The Plut Family, Swing Deal, Mila, Laurylin & Jan BogatičIrena Vrčkovnik in Mjav, Klapa Semikanta, Prifarski muzikanti, Ana Štokelj in Kalamari.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BlNMBpIA6cC/?taken-by=leasirk{/instagram}
In ne le glasbeni izvajalci, poln avditorij in gledalce pred televizijskimi sprejemniki sta nedvomno navdušili tudi letošnji voditeljici. Lorelli Flego, ki je v portoroškem Avditoriju že skoraj doma, se je na odru namesto Maria Galuniča tokrat pridružila Bernarda Žarn. Z večernimi belimi toaletami, ki sta jih v dolgem glasbenem večeru zamenjali kar trikrat in izpiljenim vodenjem sta voditeljici poskrbeli, da je občinstvo Avditorij zapuščalo zadovoljno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta