(EVROVIZIJA) Odzivi iz tujine: "Oprosti, Slovenija, ampak ne moreš se pritoževati ..."

M.R.
15.05.2019 13:31

Polfinalni nastop slovenskih predstavnikov na letošnji Evroviziji so komentirali tudi tuji mediji. Predvsem mediji iz republik nekdanje skupne države.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zala Kralj in Gašper Šantl na odru v polfinalu letošnje Evrovizije.
Reuters

"Pripravite se, prihajata Zala in Gašper iz Slovenije! Oba v belem, nad njima pa zvezdno nebo, počasna lo-fi baladica, ki bi jo najraje peli za lahko noč. Ne bomo vam lagali, soseda iz dežele sta naša favorita, saj sta čisto nasprotje tega, kar sicer vidite na Evroviziji. Če bi lahko glasovali za njiju, bi telefon že žarel zaradi tipkanja," so zapisali v članku na spletni strani Jutarnjega lista.
"Zelo mi je bila všeč slovenska pesem ... počasna melodija ... sosedje, držim fige za finale," je na Facebooku pod člankom spletnega portala Index zapisal eden izmed spletnih uporabnikov. 
Tudi Večernji list je na spletu po nastopu naših predstavnikov zapisal, da je bil njun nastop "zelo dober" in da sta z njim vzbudila zanimanje občinstva. Na spletni strani eurosong.hr pa so omenili zanimivost, povezano s Slovenijo. In sicer, da je ima Slovenija po letih 2014 in 2015 spet drugi zaporedni finale na Evroviziji. Lani se je namreč v finale uvrstila tudi Lea Sirk
Na spletni strani srbskega časopisa Blic pa je uporabnik Miki zapisal: "Slovenija v finalu. Pa to ni pesem, bolj se mi zdi podobno recitaciji. Smešno." Uporabnik "Ja" pa je zapisal: "Ne morem verjeti, da Finci niso šli naprej, so se pa uvrstili Slovenci." 
Na spletni strani britanskega časopisa Independent so zapisali, da sta Zala in Gašper s svojim nastopom poskrbela za padec vzdušja, "čeprav pesem ni grozna". "Zagotovo gre za xx ritme," so dodali. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta