Bede, ki vlada na Evroviziji, se ne da opisati: "Niti za kavo nimamo"

Asja Lednik
15.05.2019 10:22

Dan po prvem evrovizijskem polfinalu smo se pogovarjali s slovenskim glasbenikom Slavkom Ivančičem in pevko Majo Založnik. Spremljata Evrovizijo? Kaj napovedujeta Zali in Gašperju?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ronen Zvulun

Primorski glasbenik in umetniški vodja festivala Melodije morja in sonca (MMS) Slavko Ivančič pravi, da je letošnja slovenska evrovizijska ekipa generalno dobra. "Očitno je, da starejši pevci odhajajo, prihajajo pa mladi, kar je dobro. Mladi so našli nek sistem, ki deluje. Zala in Gašper sta odlična." A poslušati demo posnetek ali glasbo v živo je po Ivančićevih besedah nekaj povsem drugega. Zato si želi slišati, kako bi pesem skupaj z orkestrom zazvenela v avditoriju. "Treba je poklicati vodjo orkestra," dodaja. 
Priljubljeni pevec v pogovoru še pove, da Evrovizijo slabo spremlja. "Izgubil sem voljo," doda, a v isti sapi pove, da misli, da slovenskima predstavnikoma dobro kaže. "Nekaj je v njuni zgodbi. Je pa res, da je to šovbiznis, kjer odloča marsikaj, velikokrat pa je glasba pri tem na stranskem tiru."

Katja Kodba

Zala in Gašper sta nedolžna in skromna

Pevka Maja Založnik je Gašperja in Zalo lani spoznala tudi v živo. Kako ju je doživela? "Spregovorili smo par besed. Sta zelo nežna, nedolžna in skromna. Tako sem tudi doživljala njun prvi nastop na odru Eme." Včerajšnji nastop na evrovizijskem odru je bil po njenih besedah poln emocij in ljubezni. "Odlično sta se odrezala. Njuno uvrstitev v finale sem pričakovala," je povedala pevka, ki pravi, da je za njun uspeh vesela. "Navijamo tudi v soboto."

Marko Delbello Ocepek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta