Donacija za bolj pisano otroštvo

Ba. V.
25.10.2023 00:00

Delež zneska od nezgodnega zavarovanja otrok in šolske mladine so v Zavarovalnici Sava namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
David ob svoji nagrajeni risbici 
Robert Balen

S krajšo slovesnostjo so pred dnevi v Zavarovalnici Sava sklenili letošnjo akcijo z dobrodelno noto. Delež zneska od sklenitve nezgodnega zavarovanja otrok in šolske mladine so pri Savi namreč podarili Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). Skupaj s podjetjem Jolly Slovenija pa so izvedli tudi nagradni likovni natečaj Vse barve odraščanja, v katerem so lahko sodelovali otroci vseh starosti. Med prispelimi risbicami je strokovna žirija, v kateri so bili ilustratorka Hana Stupica, Petra Rostohar iz Zavarovalnice Sava in Nejc Slokan iz podjetja Jolly Slovenija, izbrala tri nagrajence, ki so prejeli veliki paket personaliziranih izdelkov Jolly, 30 naključnih udeležencev pa je dobilo personalizirane barvice Jolly. Ob tem so pri Savi skupaj z Jollyjem med vsemi, ki so do

30. septembra 2023 sklenili zavarovanje, izžrebali tri glavne nagrajence in otroke razveselili z velikimi paketi personaliziranih izdelkov Jolly, še 500 izžrebancev pa je prejelo personalizirane barvice Jolly.

"V Zavarovalnici Sava se področja trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti lotevamo zelo resno in je eden ključnih stebrov našega delovanja. Zavedamo se, da je vračanje v okolje naš privilegij, zato smo na tem področju zelo dejavni, vlagamo v šport, kulturo, razvoj talentov, preventivo, skrb za deprivilegirane pa ima v našem srcu prav posebno mesto," je ob predaji nagrad povedala Špela Kregar, vodja marketinga v Zavarovalnici Sava.

Donacijo sta Bredi Krašna (v sredini) predala Špela Kregar iz Zavarovalnice Sava in Nejc Slokan iz podjetja Jolly Slovenija.
Robert Balen

Donacijo Zavarovalnice Sava v vrednosti 5000 evrov ter bon podjetja Jolly za barvice v enakem znesku je v imenu ZPMS prevzela njegova generalna sekretarka Breda Krašna, ki je ob tem povedala, da bodo obe donaciji prispevali v sklad Dedek Mraz. "Barvice bomo v sklopu decembrskih obdarovanj podarili otrokom po vsej Sloveniji, zlasti iz socialno šibkejših okolij, kajti zdi se nam prav, da tudi ti otroci dobijo kakovostno darilo," je bila Krašna zadovoljna s sodelovanjem v akciji.

Predaje nagrad se je z mamico udeležil tudi eden od nagrajencev, katerih risbice je kot najboljše prepoznala strokovna žirija. Petletni David je povedal, da zelo rad riše, najraje pa dinozavre, ki jih je videl v knjigah.

Na natečaj je sicer prispelo 326 risbic, za katere so lahko ljudje glasovali preko spleta, tako da je strokovna žirija na koncu izbirala med desetimi risbicami, ki so dobile največ glasov javnosti. "Bilo je veliko dobrih, izvirnih risbic, a je bilo treba omejiti izbor," je povedala predsednica žirije, ilustratorka Hana Stupica. Glavno merilo pri izboru najboljših je bila po njenih besedah kreativnost otroka, čim manj šablonske risbe: "Vidi se, da so otroci neobremenjeni, prepozna se tudi, ali so pri delu samostojni ali jim pomagajo starši. Spodbujamo kreativnost in domišljijo otrok, pogum pri izbiri barv in materialov."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta