Domovi znanih: Neishina hiša spominja na oazo miru

Katja Štingl
15.08.2018 05:00
Ko vstopiš v hišo na vrhu hribčka sredi zelene Podsmreke, streljaj iz Ljubljane, se zgodi čarovnija. Čas se ustavi, misli se umirijo, vse težave tega sveta, ki jih nosiš na plečih, se razblinijo kot milni mehurček.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miran Juršič
Absolutno. Tu me čakata moji mucki, prijateljici in zaupnici. Vidim, da kar malo prevzemam to mačjo naravo. Vsake toliko časa pridejo namreč na obisk še kakšni sosedovi mačkoni, saj vedo, da so tu tri mucke doma (smeh),
Vsi vemo, da če kuhaš na žlico, se mora zadeva malo dlje pacati v velikem loncu, razviti se morajo arome. Zato z največjo ljubeznijo skuham še za koga. Cenim, ko ljudje v hrano vložijo trud, zato ga tudi sama. Moram reči, da kar dosti časa preživim v kuhinji, skoraj toliko kot v kopalnici, ki je tudi eden mojih ljubših prostorov v hiši.”

Rada ima vse na očeh

Seveda, kar za mano!”
“Ljudje, ki me poznajo, vedo, da je pri meni tako kot v muzeju. Vse je na očeh, ničesar ne skrivam. Ne bi rekla, da je to zato, ker sem tudi sama tako odprt človek, ampak zgolj zaradi dejstva, ker pač nimam discipline, da bi bilo vse po škatlicah, saj imam rada vse pred seboj, da lahko med tistim izbiram,«
“Nisem navezana na svoje stvari, vse to posojam.«
“Odvisno od tega, kaj potrebujem. Pozimi se pogrejem s čilijem, pomaranča me poživi, sivka umiri. Za kopeli uporabljam tudi sodo bikarbono in kokosovo ali kakavovo maslo, ki nahranita mojo kožo. Kolikor mi je pomembno, kaj dajem vase, sem pozorna tudi na to, kaj dajem nase, saj je koža naš organ, ki absorbira vse, kar ji ponudimo.”

Prostore energetsko prečisti

“Imam to srečo, da zelenjava uspeva kar sama od sebe, tako da je bila solatka danes ob kosilu z vrta. Sedaj se je pojavil en fleten vrtnar, ki bo prevzel odgovornost za vrt, in se veselim njegovega rezultata,”
“Zaradi narave mojega dela je moja hiša odprta za občinstvo, marsikdo se znajde tukaj, se pa zelo zavedam vnosa vseh teh mešanih energij, zato redno skrbim za energetsko čiščenje prostora. Z energetskimi slikami, mandalami, s kurjenjem žajblja ali palo santa (sveti les) recimo.”
Fotografije njenega doma si poglejte v posebni izdaji revije Obrazi, Domovi znanih, kjer je odprlo vrata svojega doma 25 znanih Slovenk in Slovencev. Revija je na vaših prodajnih mestih.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta