Borut Jamnik: Podzemni sestanki in rdeči telefoni ne obstajajo

Predsednik uprave Modre zavarovalnice se je v reviji Obrazi 100 uvrstil na 79. mesto na lestvici najvplivnejših Slovencev: »Želim razbijati mite o tem, kako stvari v družbi funkcionirajo. Tako, kot se meni pripisuje, gotovo ne.«
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen
100 obrazov smo razvrstili po ugledu, vplivu, prepoznavnosti, družbeni relevantnosti ... Na 79. mestu ste. Zelo razočarani?
Ker glede na predpostavke, ki jih je del medijsko-poslovnega sveta poln, da obvladujete najpomembnejše finančne tokove državnih podjetij, kadrujete po nadzornih svetih, imate vplivno mrežo novinarjev ..., bi morali biti še bistveno višje. Ker ste, skratka, eden najvplivnejših, predvsem v ozadju gospodarsko-politične scene.
Goran Dragić je prvi med našimi 100 obrazi. Kar seveda ni presenečenje. V Sloveniji predvsem pri športnikih ni veliko dvomov in kontroverznosti.
Ampak, gospod Jamnik, govoriti o vas v slovenski politiki je postalo že skoraj ritualno. Morda ste premladi za strica iz ozadja, gotovo pa ste eden čudežnih dečkov tranzicijske levice, v okviru novih preslikav udbomafijskega omrežja, niste old boy, ste pa njihov naslednik, del globoke države. Hočem reči, da je politika, desna še posebej, leva pa tudi ni imuna, postala obsedena s slikanjem zakulisnih plejerjev, ki od nekod vlečejo vse niti v tej državi. Vi ste v prvih vrstah. Kako je torej videti pri vas v ozadju? Kaj vam to pove o stanju stvari v državi in družbi?
Premier v odstopu Miro Cerar je rekel, da so k njegovemu padcu odločilno prispevale stare sile.
Bodiva realna in se ne sprenevedajva. Obstoja neformalnih omrežij vpliva, obvladovanja stvari, rušenja poslov z neformalnimi vzvodi in tako naprej ne morete zanikati. Saj to je najbrž del igre.
Leva politična opcija je bila za vas vendarle ves čas politični ščit, da ste prosperirali znotraj državnih podjetij.
Niste izpostava SD v gospodarstvu?
V reviji Obrazi 100 si preberite celoten intervju z Borutom Jamnikom. Med drugim tudi o tem, čigave interese ščiti, kaj je merilo uspešnosti, kakšen je njegov odnos s politiko in ali je blokiral prodajo Telekoma.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta