Andreja Težaka - Teškyja čaka neverjeten izziv

Sonja Javornik
20.05.2018 06:50
Lani je v desetih dneh pretekel 600 kilometrov, letos pa se stand-up komik odpravlja na 33 slovenskih vrhov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej je lani za dober namen tekel, letos pa hodi.
Osebni arhiv
Andreja Težaka - Teškyja
“Lani sem tekel in kasneje slišal od veliko ljudi, da bi se mi veliko raje pridružili, če bi hodil. Zato bom letos hodil, ker bi rad, da pride čim več ljudi. In hodil bom po hribih, ker smo na njih Slovenci lahko res ponosni in ker po njih radi hodimo. Poanta letošnjega projekta #standupmaratonec je predvsem v druženju, v širjenju ideje kvalitetnega preživljanja časa v gorah. Seveda pa tudi dobrodelnost in to na več nivojih. Vsak bo dobro delo naredil najprej zase, ko se bo premikal, potem pa bomo skupaj dobrodelni še do otrok v projektu Botrstvo,”
z njimi vsaj malce odpiramo oči in opozarjamo, da nimamo vsi enakih možnosti, in poskušamo pozvati ljudi, da pomagajo. Sočutje in solidarnost sta temeljnega pomena za preživetje družbe v 21. stoletju. Želimo si, da bo tudi vladajoča politika kdaj slišala naše klice.”
“Za vice sem skoraj enako razpoložen tako na poti navzgor kot navzdol, navzgor mi sicer večkrat zmanjka sape, ampak rad se ustavim, zadiham in navržem kakšno šalo. Navzdol na treningih bolj leti in se slabše slišimo, ampak tudi tukaj se odpira veliko zabavnih tem,”
“Od lanskega maja, ko sem pretekel 600 kilometrov v desetih dneh, se praktično nisem ustavil. Treniram vsak dan in tečem ogromne razdalje, ves čas v kombinaciji z višinami. Mislim, da še nikoli nisem bil tako dobro pripravljen. Za projekt #standupmaratonec na Zlatorogovi poti sem več kot dovolj pripravljen, moral se bom držati nazaj, ker bi res rad hodil skupaj z ljudmi, v načrtu pa je še veliko norih projektov,
Članek je bil objavljen v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta