42 solo pevcev iz devetih držav

MH
04.06.2018 14:47

Zavod Antona Martina Slomška v koprodukciji s SNG Maribor priredil 2. mednarodno pevsko tekmovanje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zmagovalci tekmovanja in vodja tekmovanja Aleš Marčič (levo)
Slavko Rajh

Mednarodna operna tekmovanja so v Mariboru že tradicija. Tudi letos je bilo v mestu razgibano in dobro obiskano operno tekmovanje. Vodja tekmovanja je bil profesor z Zavoda Antona Martina Slomška Aleš Marčič. Od 25. do 28. maja je bilo 2. mednarodno pevsko tekmovanje (IMMCC), ki ga pripravlja v koprodukciji s SNG Maribor Zavod Antona Martina Slomška. Organizirali so ga na Zavodu in v Stari dvorani SNG. Na tekmovanju se je predstavilo 42 solo pevcev iz devetih držav: Češke, Poljske, Avstrije, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Rusije, Singapura in Mongolije. Žiranti tekmovanja so bili Martina Zadro, Mirjam Kalin, Andreja Zakonjšek, Simon Robinson in Simon Dvoršak.
Po uspešno izpeljanem prvem mednarodnem tekmovanju za pevce aprila 2016 so letošnje drugo tekmovanje nadgradili s koprodukcijskim sodelovanjem Opere in baleta SNG Maribor, ki je zmagovalcema 4. in 5. kategorije ponudil operni vlogi v sezoni 2018/19 oziroma 2019/2020.
Kdo so bili najboljši letos? V 1. kategoriji je bila prvonagrajena Anđela Spaić z 9,70 točke, sledili sta Tia Pikija in Nives Hađić. V 2. kategoriji so bile najboljše Neža Vasle z osvojenimi 9,90 točke, sledili sta Sandra Harb in Talita Sofija Komelj. V 3. kategoriji so se najbolje odrezali Anja Šinigoj z 9,57 točke ter Polona Plaznik in Benjamin Harasko. Končni rezultati so taki: Jaka Mihelač je edini med tekmujočimi dosegel vse točke, sledijo Lee Tung in Tanja Ruždjak ter Milica Lalošević, Chen Hongyu in Terezija Potočnik. Prvi trije nagrajenci vsake kategorije so 28. maja nastopili na zaključnem koncertu ob spremljavi orkestra Opere in baleta SNG Maribor v Stari dvorani gledališča, pod vodstvom Simona Robinsona.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta