Objokana zvezdnica Beverly Hillsa 90210 sporočila zelo slabe novice: Rak se je razširil in napredoval v možgane

D.Ži
08.06.2023 09:50

Solze so ji lile po licih, medtem ko je prejemala obsevanje. Nezlomljiva Shannen Doherty je razkrila, da bitka z boleznijo ne gre po načrtih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Bori se kot levinja, a je tudi bolezen neizprosna. Ko je že mislila, da je na poti okrevanja, se je rak vrnil. Shannen Doherty, zvezdnica nekdaj kultne serije Beverly Hills 90210, je te dni svojim spletnim sledilcem sporočila, da nima prav dobrih novic. Rak v njej se je povečal in začel širiti v možgane. "12. januarja sem imela prvi krog obsevanja,'' je pojasnila na videoposnetku, na katerem je prejemala radioterapijo. 

Profimedia

''Moj strah je očiten. Sem izjemno klavstrofobična in v mojem življenju se je dogajalo marsikaj. Imam srečo, saj imam odlične zdravnike in neverjetne tehnike,'' je nadaljevala. ''Ampak ta strah ... Nemir ... Čas vsega ... Tako je videti rak,'' je dodala, medtem ko so ji po licih tekle solze. Raka so ji prvič diagnosticirali leta 2015, po remisiji se je bolezen čez dve leti vrnila.

Profimedia

''Je vse lepo? Nikakor, vendar je resnično in upam, da bomo vsi postali bolj izobraženi in bolj seznanjeni s tem, kako je videti rak,'' je oktobra 2021 zapisala na Instagramu. ''Upam, da bom spodbudila ljudi, da gredo na mamografijo, hodijo na redne preglede, presekajo strah in se soočijo s tem, kar jih čaka," je dodala. 

Sedaj je s svojimi oboževalci delila, da je slikanje glave, na katerega je bila napotena 5. januarja, pokazalo metastaze na možganih. Gre za stanje, ko se rakave celice iz prvotnega mesta bolezni razširijo v možgane. Delila je tudi videoposnetek, na katerem si namešča masko, ki jo je nosila med zdravljenjem, ob njem pa je pripis: "9. januar 2023." 

Profimedia

Kljub slavi se je tekom boja z boleznijo srečala tudi s temno stranjo Hollywooda, mnogi delavci filmske industrije namreč nimajo urejenega zdravstvenega zavarovanja. Tožba z nekdanjim menedžerjem zaradi izteka zdravstvenega zavarovanja je leta 2015 razkrila, kakšno je njeno zdravstveno stanje. Od takrat o svojem boju zelo javno in iskreno govori preko družbenih omrežij.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta