Nevrokirurg dvomi o Schumacherjevem zdravstvenem stanju: Takih bolnikov ne moremo po desetletju spraviti iz postelje

D.Ži
09.10.2024 11:31

"Vse kaže na to, da se ne počuti dobro," pravi zdravnik, ki so ga presenetile informacije o tem, da naj bi legendarni dirkač bil gost na hčerkini poroki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Michael Schumacher naj bi se bil udeležil hčerkine poroke. Pa se je res? 
Profimedia

Legendarni voznik formule 1 in sedemkratni prvak Michael Schumacher je leta 2013 doživel hudo smučarsko nesrečo, od takrat pa ga javnost ni imela več priložnosti videti, družina tudi ni posredovala skoraj nobenih informacij o njegovem zdravstvenem stanju. Dolgo je vse skupaj objemala debela koprena skrivnostnosti, pred dnevi pa so se pojavile informacije, da naj bi se bil Schumacher udeležil poroke svoje hčerke Gine, a da naj bi z njim komunicirali le najožji družinski člani, saj da bivši dirkač ne more govoriti. Zdaj se je oglasil dr. Jussi Posti, finski nevrokirurg, ki meni, da se Schumacher te poroke najbrž sploh ni mogel udeležiti.

Profimedia

"Vse kaže na to, da se ne počuti dobro. Bolniki, ki ležijo v postelji, običajno postanejo tako slabotni in nepokretni, da jih po toliko letih ni več mogoče spraviti iz postelje," je dejal.

"To nakazuje, da je verjetno v istem stanju zadnje desetletje. Dvomim, da se je na tej stopnji karkoli nenadoma spremenilo. Bolniki si opomorejo, kolikor lahko, v prvih dveh letih, nato pa se hitrost okrevanja običajno upočasni. Te vrste pacientov so v najboljšem primeru eksperimentalni modeli," dodaja zdravnik.

Profimedia

Posti pravi, da je prebral, da Schumacher komunicira le z očmi: "Obstaja več posledic poškodbe možganov. Poškodba lahko na primer povzroči, da pacient noče komunicirati z nikomer, razen s svojo ožjo družino. Lahko se tudi zgodi, da nihče, ki ni iz ožje družine, ne more pacienta ustrezno spodbuditi k smiselni komunikaciji."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta