Znano je, kako Michael Schumacher po hudi nesreči komunicira, a obiskati ga smejo le trije ljudje

D.Ži
03.10.2024 12:31

Nekdanja šefica ekipe formule 1 in bivša žena solastnika QPR Elisabetta Gregoraci je razkrila, kako se legendarni dirkač sporazumeva, medtem ko bije svojo veliko življenjsko bitko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Michael Schumacher med testiranjem varnostnega pasu aprila 2004.  
Profimedia

Legendarni dirkač F1 Michael Schumacher, ki se je leta 2013 z družino usodno poškodoval v Alpah, naj bi komuniciral na poseben način, ta informacija pa je v javnost prišla po tem, ko naj bi se sedemkratni svetovni prvak pojavil na poroki svoje hčerke Gine Schumacher (27) prejšnji vikend.

Leta 2001 
Profimedia

Z Iainom Bethkejem se je poročila v družinski luksuzni vili na Majorki, ki sta jo leta 2017 kupila za 27 milijonov funtov. Govorilo se je, da so gostom na poroko prepovedali prinašati mobilne telefone prav zato, ker je bil Michael prisoten. 55-letni Schumacher je po smučarski nesreči leta 2013, ki mu je popolnoma spremenila življenje, izginil iz javnega življenja. Schumacher je med nesrečo utrpel zlom lobanje in hude možganske poškodbe, zato je bil dolgo v komi, nato pa se je pred skoraj letom dni izkazalo, da je priseben. Zdaj "nadaljuje dolgo fazo rehabilitacije".

Nekdanja šefica ekipe formule 1 in bivša žena solastnika QPR Elisabetta Gregoraci je pred tem razkrila, kako se Schumacher sporazumeva, medtem ko bije svojo veliko življenjsko bitko.

"Michael ne govori, komunicira z očmi. Obiščejo ga lahko le trije ljudje in vem, kdo so ti ljudje. Preselili so se v Španijo in njegova žena je v tam hišo spremenila v bolnišnico," je razkrila Gregoraci, poroča Daily Mail.

V Monzi leta 2006
Profimedia

Leta 2020 so španski mediji poročali, da se je Schumacher iz njunega švicarskega doma preselil v razkošno posest Las Brisas na jugozahodu Mallorce. Govorice, da Schumacher ne more govoriti, je potrdil njegov sin Mick v Netflixovem dokumentarcu iz leta 2021 o življenju njegovega slavnega očeta. "Mislim, da bi se z očetom zdaj razumela drugače," je takrat dejal.

Schumacher je v nesreči utrpel resno možgansko poškodbo, posledice takih poškodb pa so odvisne od številnih dejavnikov, kot so vrsta poškodbe, lokacija in resnost poškodbe, poroča dobrodelna organizacija Headway, ki se ukvarja z bolniki s možganskimi poškodbami. Nekateri simptomi so lahko težave z ravnotežjem, glavobol, omotica, pa do kognitivnih, čustvenih in vedenjskih sprememb. To lahko vključuje tudi težave s spominom, utrujenost ali jezo.

Zadnje informacije, objavljene o Schumacherju leta 2023, so navajale, da je poskušal voziti športni avtomobil Mercedes AMG, da bi poskušal stimulirati področja svojih možganov, ki jih je nekoč uporabljal za dirkanje.

Ljubezen do smučanja mu je življenje povsem spremenila.  
Profimedia

Nekdanji šef Ferrarija Jean Todt je v intervjuju za francoske medije izjavil, da je "Michael tukaj, zato ga ne pogrešajo, a preprosto ni Michael, kot je bil".

"Drugačen je in čudovito ga vodijo žena in otroci, ki ga varujejo. Njegovo življenje je zdaj drugačno in imam privilegij deliti trenutke z njim. To je vse, kar lahko rečem. Na žalost ga je pred desetimi leti doletela takšna usoda. Ni več Michael, kakršnega smo poznali v formuli 1," je dejal konec lanskega leta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta