Župani Spodnjega Podravja v en glas za kandidaturo Ptuja za EPK 2025

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
12.02.2019 17:10

Potem, ko je Ptuj leta 2012 kot partnersko mesto Maribora sodeloval pri EPK - Evropski prestolnici kulture, se bo zdaj za kulturno prestolnico potegoval skupaj s podravskimi občinami. Župani so namreč na današnjem kolegiju brez oklevanja podprli idejo, da Ptuj odda prijavo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi Ptuj gre v kandidaturo za EPK 2025.
Sašo Bizjak

Župane Spodnjega Podravja, ki so se udeležili današnjega kolegija županov, sta Aleš Šteger in Mitja Čander seznanila z možnostjo, da Ptuj kandidira za EPK 2025. Potem, ko sta idejo že predstavila ptujski županji Nuški Gajšek, se je ta odločila podporo preveriti tako pri svetniških skupinah mestnega sveta kot tudi v Spodnjepodravskih občinah, saj časa za odločanje ni veliko, oktobra je prijavo namreč treba oddati. Kot poudarja Gajškova, so svetniške skupine pobudo podprle in bo Ptuj tako nadaljeval s pripravami na kandidaturo, ki mora biti oddana do konca letošnjega oktobra.
V en glas pa so idejo danes podprli tudi spodnjepodravski župani, poudarjali pa, da od mestne občine (MO) Ptuj kot nosilke projekta pričakujejo pošten odnos. "EPK je priložnost, da se povežemo, izjemna priložnost, da nastopimo kot regija, ki ima kaj pokazati in ki lahko skupaj tudi veliko pridobi," je prepričan Anton Butolen, župan občine Žetale. Leta 2025 bo EPK tudi eno izmed nemških mest, kjer je doslej znanih petnajst kandidatov. Med slovenskimi kraji, ki že resno razmišljajo o kandidaturi in se nanjo tudi pripravljajo, pa so Ljubljana, Lendava, Nova gorica, Kranj in obalna mesta, verjetno pa bo do jeseni na pot kandidature stopilo še kakšno mesto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta