Videmski vrtec: Dobro, da je otrok več, slabo, da ni prostora

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
25.07.2020 06:00

Povečan vpis otrok v vrtec bodo to leto rešili z ureditvijo še dveh oddelkov vrtca v osnovni šoli Leskovec. Obeta se nadgradnja osrednjega vrtca v Vidmu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Videmski vrtec naj bi nadgradili. 
Slavica PIČERKO PEKLAR

Kako bo z vrtčevskim varstvom otrok, se te dni sprašujejo v občini Videm, kjer spomladanski vpisi otrok v predšolsko varstvo kažejo, da prostora za vse, ob zdajšnjem številu oddelkov, ne bo. Septembra, ko se začenja novo šolsko leto, bi, tako nakazuje vpis, v Leskovcu brez mesta v tamkajšnji enoti vrtca lahko ostalo kar devet otrok, na Selih pet, v Vidmu eden, a kot zagotavlja Branko Marinič, župan občine Videm, še preučujejo možnosti, kako vendarle ugoditi vsem prošnjam.

Vrtec v šoli kot rešitev

"Prostor v vrtcu želimo zagotoviti vsem našim otrokom. Iščemo različne rešitve in ena od teh je zagotovo širitev vrtca v samem Vidmu. Pred leti smo v občinskem središču zgradili novi vrtec, a z leti je ta postal premajhen in dejstvo je, da moramo zelo resno razmišljati o čimprejšnji nadgradnji obstoječega vrtca, kar bomo, kot kaže zdaj, povezali z njegovo energetsko sanacijo. Ta čas že pripravljamo potrebne dokumente, ki bi jih lahko pridobili do konca leta, in če bo šlo vse po načrtih, potem bo prihodnje šolsko leto vrtec v Vidmu večji za štiri oddelke. Tako bomo v skupno stavbo preselili dva oddelka, ki že nekaj let gostujeta v prostorih našega športnega društva, in pridobili še dva nova oddelka, s tem pa omogočili sprejem v vrtec vsem našim otrokom," napoveduje Marinič. Bodo pa v občini Videm že do letošnje jeseni dve učilnici v osnovni šoli Leskovec preuredili v prostora za vrtec in tako, dodaja župan, omogočili predšolsko varstvo prav vsem otrokom.

Vrtec pri OŠ Videm odpira vrata za vse otroke, katerih starši morajo v službo.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Občina v preteklosti ni prisluhnila

V preteklem šolskem letu je deset oddelkov Vrtca Videm delovalo na treh lokacijah, v samem Vidmu, kjer deluje največja enota vrtca, na Selih in v že omenjenem Leskovcu. Vrtec deluje pod okriljem Osnovne šole Videm.

Dve vrtčevski skupini gostujeta v prostorih Športnega društva Videm. 
Slavica PIČERKO PEKLAR

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta