V zavodu Dornava štirinajst testov, vsi negativni

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
23.03.2020 12:01

V zavodu Dornava so življenje prilagodili zdajšnjim razmeram in stanovalci so to sprejeli brez težav. Ne deluje pa tačas dnevni center in 130 njihovih uporabnikov je tačas doma.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stanovanjska skupnost zavoda Dornava. Arhivska fotografija.
Slavica Pičerko Peklar

V zavodu Dornava, kjer v zainstitucionalno varstvo vključenih 320 ljudi, poteka življenje te dni kar se da po ustaljenih tirnicah in, kot pravi Ida Jurgec, direktorica zavoda, se njihovi stanovalci dobro počutijo in so za zdaj brez kakšnih posebnih zdravstvenih težav: "V preteklih dneh smo opravili 13 testov pri naših stanovalcih, testiral se je tudi naš zdravnik in vsi opravljeni testi so bili negativni. Za zdaj tudi z zaščitnim materialom nimamo kakih težav. Osnovni material za zamozaščito imamo, že zaradi zdravstvenih težav nekaterih naših oskrbovancev, vedno na zalogi in za zdaj nam ga še ni zmanjkalo. Smo pa v rednih stikih s pristojnimi in prav danes gremo po nekaj tega. V preteklih dneh, ko je vreme dopuščalo, so naši stanovalci, v manjših skupinah in v dovolj veliki oddaljenosti, še odhajali na dvorišče, tudi na kak sprehod. Normalno poteka tudi življenje v stanovanjskih skupnostih, kjer je bilo v začetku epidemije nekaj strahu, a so naši stanovalci poostrene zamozaščitne ukrepe dobro sprejeli."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta