Uresničujeta svoje sanje

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
29.10.2018 13:20

Slišiva in čutiva toplino ljudi, ki so ob nama, pravita zakonca Jakopin, člana Društva slepih in slabovidnih Ljubljana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Simona in Miha Jakopin: "Glasba naju vodi skozi življenje."
Slavica Pičerko Peklar

Simona in Miha Jakopin sta s svojim glasbenim nastopom nagovorila Novovaščane, ki so se to jesen veselili novih infrastrukturnih pridobitev. Po izgradnji kanalizacije so v vasi preplastili tudi ceste, uredili razsvetljavo, avtobusna postajališča in se razveselili še novega gasilskega avtomobila.

Slišita in čutita toplino ljudi

"Kljub najini okvari vida želiva vsem najinim poslušalcem, domačim, prijateljem in znancem ter vsem, ki nama kakorkoli pomagajo pri uresničevanju najinih ciljev, sporočiti, da je najino življenje prav tako bogato in polno lepih trenutkov. Z nekaj truda, dobre volje in vztrajnosti dokazujeva sebi in drugim, da lahko uresničujeva svoje sanje. Prav zato se zelo rada odzoveva vabilom za nastope, kot je ta v Novi vasi, kjer se je rodila Simona in kjer živijo njeni domači. Med ljudmi se resnično dobro počutiva, res ne prepoznavava obrazov, a slišiva in čutiva toplino ljudi, ki so ob nama," pravita zakonca Jakopin, člana Društva slepih in slabovidnih Ljubljana, kjer živita.

Nista se zaljubila na prvi pogled

"V vsakdanjem življenju se čisto dobro znajdeva tudi sama, mestni avtobus je najino prevozno sredstvo in šoferji že vedo, da ko naju vidijo, povedo na glas številko avtobusa, tako veva, ali vstopiva ali ne," sta na svojo samostojnost ponosna Miha in Simona. Spoznala sta se pred skoraj četrt stoletja, že 17 let sta poročena. "Najina ljubezen ni kot tista na prvi pogled, naju je povezala glasba in ta naju še vedno vodi skozi življenje. Simona še premore kakih deset odstotkov vida, sam ločim le temo in svetlobo," pravi Miha, ki svojo Simono, pevko, spremlja ob klaviaturah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta