Upravna enota Lenart s prenovljenimi prostori

apa
19.10.2019 05:04

Minister za javno upravo Rudi Medved je na odprtju prenovljenih prostorov napovedal, da bodo nekaj krajevnih uradov po državi, tudi na Štajerskem, spet odprli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na odprtje prenovljenih prostorov upravne enote je prišel tudi miniser za javno upravo.
Arhiv občine

V Lenartu so v preteklem tednu odprli obnovljene prostore upravne enote. Obnova je posebno razveselila 21 zaposlenih, prav tako tudi številne uporabnike in obiskovalce, ki bodo v boljših pogojih lažje dostopali do storitev. V zadnjih dveh letih so pridobili nujno potrebno dvigalo in rekonstruirali več kot 500 kvadratnih metrov talnih površin. Večino del so opravili avgusta letos, ko je obisk uporabnikov običajno najnižji.
Izvajalec T-Trio projekt, d.o.o., je opravil dela v vrednosti nekaj več kot 45.000 evrov. Denar sta zagotovila občina Lenart kot lastnica stavbe in ministrstvo za javno upravo. "Ne samo, da sem prepovedal zapiranje, kmalu bomo nekaj krajevnih uradov na novo odprli, tudi na Štajerskem koncu," je ponovno odpiranje nekaterih krajevnih uradov ob priložnosti na otvoritvi napovedal minister za javno upravo Rudi Medved.
Poudaril je tudi pomen dobrega sodelovanja občin in države z ljudmi. Zbrane sta nagovorila tudi načelnik Upravne enote Lenart Jožef Kraner in župan Občine Lenart Janez Kramberger. "S to obnovo smo zaključili cikel večletnih vlaganj. Pridobili smo kvalitetne nove prostore, strankam pa omogočili boljši dostop do storitev," je dejal Kraner. Odprtje je z glasbo popestril duet Apela. Na Občini Lenart pa že načrtujejo energetsko sanacijo stavbe, ki bo dolgoročno prinesla nižje stroške.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta