Tržnica z najlepšim razgledom je pri vinsko-turistični cesti Jeruzalem

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
16.07.2020 06:05

Obisk sobotnih in nedeljskih popoldanskih tržnic lokalnih ponudnikov na potezi od zidanice Malek do Svetinj je presegel pričakovanja domačinov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tržnica VTC Jeruzalem postaja prava uspešnica.
Tic Ormož

Z letošnjim poletjem so kot novo obliko turistične ponudbe ob Vinsko-turistični cesti (VTC) 15 na Jeruzalemu vzpostavili tržnico lokalnih ponudnikov, ki so vključeni v kolektivno blagovno znamko (KBZ) turistične destinacije Jeruzalem Slovenija. Stojnice so pripravili že pet koncev tedna, ob sobotah in nedeljah popoldan. Postavljene so ob zidanici Malek, gostišču Taverna Kupljen in pri Pep's Wine na Svetinjah. Ob razglednih poteh sredi vinogradov lahko obiskovalci okusijo kulinarično ponudbo in izbrana vrhunska vina ter kupijo izdelke domačih rokodelcev. Na stojnicah lahko sodelujejo predvsem tisti, ki imajo kakovost svojih izdelkov potrjeno s certifikati KBZ Jeruzalem Slovenija.

Ponudbo odlikujejo tudi rokodelski izdelki iz lesa in gline.
Tic Ormož

Skriti biseri rokodelci

Bolčevičeva: "S temi konkretnimi koraki sledimo strategiji, ki smo jo vzpostavili v letih 2018 in 2019 in po tem, ko smo izpeljali kar 44 delavnic za vse, ki so želeli sodelovati v ponudbi in pridobivanju certifikatov kakovosti. A smo pri vzpostavitvi tržnice VTC Jeruzalem pritegnili še nove ponudnike, lahko bi rekli, skrite bisere naše destinacije, ki so se nam pridružili z zares unikatnimi ročnimi izdelki iz lesa, gline in blaga. Verjamem, da bo tržnica na odprtem, ki je glede na trenutne razmere s koronavirusom ena najbolj varnih tržnic na svetu, prav tako uspešna zgodba, kakršna je tržnica lokalnih pridelkov in izdelkov v mestu Ormož."

Lepo že samo po sebi

Seveda pa imajo srečo, da je destinacija že sama po sebi privlačna, saj ponuja edinstvene razglede, ker je na samem vrhu Prlekije. "Če k temu dodamo pregovorno dobro prleško kulinariko, čebelarski turizem, v svetovnem merilu vrhunska vina, pogoje za mir in počitek, kakovostne nastanitve ter vinske kleti, največji klopotec na svetu in možnost izposoje klasičnih in električnih koles ter označene pohodne in sprehajalne poti, se je naši destinaciji težko upreti," je prepričana Bolčevičeva. Ocenjuje, da je odziv obiskovalcev zelo pozitiven. Pozna se, kot pravi, da vsak ponudnik prispeva svoj čas, delo, dušo in srce, kar ni primerljivo s prodajo na policah v trgovini.

Obiskovalci radi poklepetajo s ponudniki.
Tic Ormož

Obetavna dodana vrednost

Branka Janežič na stojnici pri gostišču Taverna Kupljen ponuja ročno izdelane punčke in replike nekdanjih otroških igrač: "Imam zelo dober vtis. Obiskovalci so kar radovedni, pristopijo k stojnici in povprašajo, kako nastajajo naši izdelki, in včasih tudi kaj kupijo. Imamo denimo polizdelke in kar nekaj otrok nam je že uspelo pritegniti, da so si sami izdelali igračo. Obiskovalci se z nami radi pogovarjajo tudi o kraju, o vseh ponujenih izdelkih, zanimajo jih sorte grozdja. Menim, da je tržnica obetavna dodana vrednost VTC Jeruzalem. Ponudniki smo postali že pravi prijatelji, in če koga ni, ga že kar pogrešamo. Smo zgovorni in ustvarjalni in tudi lastniki taverne so nas dobro sprejeli in nas kdaj tudi pogostili. Če ljudje ne bodo prisiljeni ostajati doma zaradi covida, verjamem, da bo obisk vsak konec tedna boljši."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta