Sveta Ana: Kjer se spi kot v 19. stoletju

Aleksandra Papež
30.06.2019 05:26

Gostje lahko pomagajo tudi pri opravilih na kmetiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv domačije

Dražen Vrh v Občini Sveta Ana postaja turistično zmeraj bolj zanimiva destinacija. Domačija Kapl s svojo obnovljeno podobo, restavriranim pohištvom in obsežno muzejsko zbirko vabi Slovence od blizu in daleč ter se želi uveljaviti med tujimi turisti na portalih, med tistimi, ki imajo željo po drugačnem oddihu, odklopu v pravem pomenu besede.
Tri sobe, pripravljene pod strogim nadzorom Zavoda za varstvo kulturne dediščine Maribor, so postavljene v obdobje 19. stoletja ter sprejmejo skupaj šest oseb. Gostje si lahko ogledajo zbirko orodja in starih predmetov, ki jo je uredil Pokrajinski muzej Maribor in je bila uradno odprta avgusta lani. Kuhajo si sami v hišni kuhinji, na štedilniku na drva seveda, poiščejo kokošja gnezda in poberejo sveža jajca že za zajtrk, se naučijo speči slovenskogoriško gibanico v krušni peči. Lahko pomagajo pri sezonskih opravilih, kolesarijo, lovijo ribe, gobarijo, se preizkusijo v ježi konja, oblečejo čebelarsko opremo itd.
Domačijo sta kupila starša sedanjega lastnika Viktorja Kapla, ki s ponosom vabi v njeno zavetje ter gostoljubno odpre vrata svoje domačije tudi mimoidočim gostom. "Ponujamo sprostitev, razstrupljanje, brez sodobnih naprav, brez internetne povezave in električnega štedilnika. Prenočite in podoživite čase naših prednikov," je povedal Kapl. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta