Strojni krožki za boljši izkoristek strojev

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
07.01.2019 16:18

Povezujejo kmečke pridelovalce, ti pa velikokrat priskočijo na pomoč tudi tistim, ki potrebujejo pomoč s kmečkimi stroji. Tačas aktualno odstranjevanje snega

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Člani strojnega krožka Žetalanec so vešči dela v gozdu.
Arhiv Krožka

Medsosedska pomoč na podeželju ni nikdar zamrla, s pojavom strojnih krožkov pa je postala tudi legalna dejavnost, ki se v zadnjem obdobju vedno bolj širi in uveljavlja. Na širšem ptujskem območju tako delujejo kar trije strojni krožki. Združenje za medsosedsko pomoč Strojni krožek Žetalanec je tisti, ki povezuje kmete te in sosednjih, predvsem haloških občin. Aktivni so tudi člani Strojnega krožka Posestnik, ki ima okrog 200 članov, prav toliko članov pa šteje tudi Strojni krožek Dravsko polje-Šikole.

Za tiste, ki hočejo sodelovati

Da je skupina kmetov, ki kmetujejo po haloških bregovih, februarja 1996 ustanovila Strojno društvo Žetale, vedo povedati domačini - in še, da so se po dveh letih delovanja s preimenovanjem v Združenje za medsosedsko pomoč včlanili tudi v Zvezo strojnih krožkov Slovenije.

Člani strojnega krožka Žetalanec so vešči dela v gozdu.
Arhiv Krožka
Darja Artenjak
Slavica PIČERKO PEKLAR

Kdor hoče, pride; odide malokdo

Zanimanje kmetov za sodelovanje v številnih krožkih in združenjih ter društvih, ki delujejo v okviru zavoda, je iz leta v leto večje, kar kaže, da si kmetovalci želijo sodelovanja, novih znanj in so obenem pripravljeni svoje veščine in izkušnje posredovati tudi tistim, ki se šele podajajo na nove poti, ki jih ponuja kmetijska proizvodnja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta