Spomladi po 420-metrski vlečnici

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
07.11.2018 21:07

Gramoznica Pleterje se poleti kaj hitro spremeni v divje kopališče. Poslej ne bo več tako, saj tam urejajo športno-rekreacijski center

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Green Lake - Zeleno jezero Pleterje
Arhiv ŠRC PLETERJE

Po številnih bitkah z državnimi institucijami s področja urejanja okolja je Občina Kidričevo večletni projekt urejanja gramoznice Pleterje pripeljala tako daleč, da bo Športno-rekreacijski center Green Lake - Zeleno jezero v gramoznici Pleterje prihodnjo pomlad zaživel.

Center, kot ga še ni

"Izgradnja športno-rekreacijskega centra, kot ga pri nas še ni, je v polnem teku. Skoraj dokončane so tribune ob prireditvenem prostoru, postavlja se žičnica za smučanje in deskanje na vodi. Nadaljujemo tudi druga gradbena dela in pričakujemo, da bo prva faza izgradnje centra končana aprila prihodnje leto, jezero z vso svojo ponudbo pa bomo za prve obiskovalce odprli maja," napoveduje Sara Kaučič, vodja projekta Športno-rekreacijski center Pleterje d.o.o. Dodaja, da bo ŠRC Green Lake edini tovrstni center v Sloveniji, kjer bo na enem mestu poskrbljeno za pestro športno in kulturno dogajanje, namenjeno različnim starostnim in interesnim skupinam obiskovalcev. Ob in na vodi bo vsakodnevno športno dogajanje, zabavni in kulturni dogodki pa bodo obiskovalcem, pričakujejo jih iz vse Slovenije pa tudi tujine, omogočali še pestrejše in kvalitetno preživljanje prostega časa, in to v naravi. "Do odprtja centra bomo postavili 420 metrov dolgo žičnico za smučanje in deskanje na vodi, ki bo omogočala omenjene aktivnosti kar šestim obiskovalcem hkrati. Ker pričakujemo obiskovalce od drugod, bomo ob jezeru uredili prostor za kampiranje, kjer bo mogoče postaviti kakih 70 šotorov, nekaj za najem jih bomo tam postavili že mi, jezero bo vabljivo tudi za imetnike avtodomov, saj bomo uredili prostor za deset avtodomov, pa seveda prireditveni prostor s tribuno, ki bo lahko sprejela od 1300 do 1400 obiskovalcev. Gostom bomo omogočili sprostitev in rekreacijo na mivki, otroškem igrišču, postavili bomo fitnes na prostem. Samoumevni so še urejeno parkirišče, sanitarni prostori pa recepcija za kamp kakor tudi gostinski lokal in razgledna ploščad," našteje Kaučičeva, ki je prepričana, da se bodo ljubitelji gibanja v naravi radi sprehodili tudi po urejenih poteh ob jezeru.

Gramoznica tudi za kopalce

Po zaključeni prvi fazi gradnje se med letoma 2020 in 2021 načrtujejo urejanje kopališča, postavitev gostinskega lokala v kampu ob kopališču ter postavitev druge vlečnice za smučanje in deskanje na vodi. Kot je bilo napovedano na včerajšnji tiskovni konferenci. pa bo med letoma 2022 in 2024 izvedena še tretja faza izgradnje centra, ko bodo v mirnem okolju jezera postavili deset mobilnih hišk, prav toliko šotorov za zahtevnejše goste in razširili postajališče za avtodome, da bi jih ob Zelenem jezeru lahko postalo hkrati kakih trideset. Skorajšnjega odprtja ŠRC Green Lake se veselijo tudi domačini, saj so prepričani, da lahko s svojo gostinsko in turistično ponudbo sodelujejo pri turističnem razvoju občine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta