Rdeča cona: V ptujskem domu upokojencev kar 100 okuženih, 16 jih je v bolnišnici

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
13.11.2020 18:00

V ptujski in muretinski enoti doma upokojencev se okužba s koronavirusom še širi. Se je pa v svoje sobe vrnilo deset ozdravelih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Večera

V ptujskem domu upokojencev s 661 stanovalci, ki ima svoje enote tudi v Muretincih, Kidričevem, Kopru in Juršincih, imajo tačas sto okuženih stanovalcev, 16 jih je hospitaliziranih. Rdečo cono so v tem tednu vzpostavili, poleg tiste na Ptuju, tudi v enoti Muretinci, kjer se okužba širi po oddelku za dementne stanovalce. Kot pravi Jožica Šemnički, direktorica doma, se je deset ozdravelih stanovalcev danes vrnilo v svoje sobe, žal pa so zadnje dni štirje njihovi okuženi stanovalci, ki so imeli tudi pridružene bolezni, umrli: "Okužbe smo se za zdaj ubranili v naši enoti v Juršincih, smo pa zaznali okužbo enega zaposlenega v enoti Koper, kjer nimamo okuženih stanovalcev." Zdravstveno stanje stanovalcev spremlja zdravnik, ekipi, ki dela v rdeči coni, pa 14 ur dnevno pomaga tudi diplomirana medicinska sestra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta