Kaj morate vedeti o vseh ukrepih v Mariboru?

Barbara Bradač Barbara Bradač
13.11.2020 14:00

Po zadnjih odlokih vlade zaradi epidemije: Zbrani ukrepi in koristne informacije za občane v Mestni občini Maribor od ponedeljka, 16. novembra.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Na tržnico vsak dan, tudi v nedeljo, a z večjo razdaljo

Za Osrednjo tržnica, Tržnico Tabor, Tržnico Tezno, Tržnico Pobrežje in Malo tržnica na Dominkuševem trgu velja, da ostajajo odprte tudi naprej, bodo pa poostreni varnostni ukrepi na odprtem delu tržnic, kjer se bo zagotavljalo 10 kvadratnih metrov na posamezno stranko. To je nov ukrep, ki ga bodo na tržnicah pričeli izvajati prihodnji teden. Kupce prosijo, da nakupujejo tudi ob sredah, petkih in nedeljah, da v soboto na tržnici ne bo prevelikega števila ljudi. Pa tudi to, da se na tržnici ne zadržujejo in nakup opravijo karseda hitro in s tem omogočijo nakup vsem zainteresiranim kupcem. 

Javne sanitarije ostajajo odprte

Javne sanitarije v mestu ostajajo odprte po običajnem odpiralnem času. Bo pa omejitev na sočasno uporabo sanitarij na enega uporabnika v celotnem sanitarnem prostoru.

Akvarij–terarij ostaja zaprt za obiskovalce

Mestni potniški promet od ponedeljka, 16. novembra, začasno ne bo deloval

Popolna zaustavitev velja za vse mestne avtobusne linije, prav tako pa od omenjenega dne ne bo obratovala krožna kabinska žičnica na Pohorju, tudi ne bo vozilo minivozilo Maister. Sočasno se bosta zaprli tudi blagajni na Avtobusni postaji v Maribor in na spodnji postaji Pohorske vzpenjače. Odločitev o popolni zaustavitvi javnega potniškega prometa bo predvidoma trajala dva tedna.

Sašo Bizjak

Zbirni centri bodo obratovali po običajnem delovnem času

V zbirnem centru se lahko zadržujejo hkrati največ tri stranke, z upoštevanjem vseh že doslej uveljavljenih zaščitnih ukrepov - obvezna uporaba zaščitne maske ter vzdrževanje predpisane varnostne razdalje. Prav tako velja, da občani lahko obiščejo zbirni center le zdravi.

Nujno vrtčevsko varstvo od 16. novembra v 12 enotah javnih in 6 enotah zasebnih vrtcev

MO Maribor tudi od 16. novembra naprej zagotavlja delovanje posameznih vrtčevskih enot, v katerih se bo v času ukrepov izvajalo dežurstvo. Varstvo predšolskih otrok bo zagotovljeno po vsej mestni občini, vendar bo namenjeno le družinam, v katerih so, v skladu z odlokom Vlade RS, starši zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način. Trenutne kapacitete v javnih vrtcih zadostujejo potrebam občanov.

Andrej Petelinšek

Redni odvoz odpadkov bo potekal nemoteno

Redni odvoz odpadkov bo potekal nemoteno, v skladu s koledarji odvozov.

Športno-gibalna dejavnost in proces športne vadbe nista dovoljena, izjema so vrhunski in poklicni športniki

Za posameznike, ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva je na prostem oziroma na odprtih javnih krajih v občini prebivališča dovoljeno izvajanje športno-rekreativnih dejavnosti, če je pri tem mogoče ves čas zagotavljati ustrezno varnostno razdaljo do drugih (3 metre). Prav tako so dovoljena tekmovanja v najvišjem kakovostnem nivoju brez prisotnosti gledalcev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta