Projekt City Walk je hoja na dolge proge

Hojka Berlič Hojka Berlič
20.05.2019 15:55

Ptuj je med pešcem manj prijaznimi mesti. Prvi koraki za izboljšanje so sicer narejeni, občina pa bi lahko tudi z manjšimi vložki postorila še marsikaj

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nove informativne table naj bi turistom pomagale pri orientaciji.
Hojka Berlič

Tri nove informativne table s tridimenzionalnim prikazom mesta na ptujskih mestnih vpadnicah in 12 kažipotov do znamenitosti z označenim časom hoje, ki je potreben do njih. To so prvi otipljivi rezultati dobrih 2,2 milijona evrov vrednega mednarodnega projekta City Walk, ki je potekal tri leta, v njem pa je bilo združenih 13 partnerjev iz devetih držav podonavske regije, vodilni izmed njih pa Znanstvenoraziskovalno središče (ZRS) Bistra Ptuj.

Nove informativne table naj bi turistom pomagale pri orientaciji.
Hojka Berlič

Orjejo ledino

Table in kažipoti, ki so jih nedavno predali mestu, pa so hkrati tudi prvi elementi urbanega urejanja mesta, postavljeni v skladu s smernicami nedavno sprejetega Kataloga urbane opreme za staro mestno jedro Ptuja. "Upamo, da se bodo te table učinkovito prenašale na vse mesto, da bomo s katalogom urbane opreme pridobili smernice, ne le za mestno občino, ampak tudi za podjetnike in trgovce, ki delujejo v mestu, in bo signalizacija enaka za celotno mesto," pravi Danilo Čeh, vodja projektne pisarne ZRS Bistra.

Nove informativne table naj bi turistom pomagale pri orientaciji.
Hojka Berlič

​Tudi ekonomski učinki

Strategija obravnava širše mestno središče in njegove povezave s šolami ter s turističnim in trgovskim območjem. Kot so pojasnili v ZRS Bistra, so na podlagi analize prostora izbrali več pomembnih povezovalnih poti za pešce, na katerih so predlagali ukrepe za izboljšanje peščeve izkušnje. "Izvedli smo anketo o pešačenju, da spoznamo navade ljudi. Nato smo pregledali okoli deset poti, ki jih ljudje dnevno uporabljajo, tudi šolske in turistično pot do Term Ptuj," pripravo strategije pojasnjuje Novak.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta