Prekmurka, predana ptujskim drevesom

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
14.04.2019 05:25

S Ptujčani in mestom so priseljenko povezali cigarovci na stari tržnici. S knjigo sedaj nekdanja vzgojiteljica nagovarja starejše in otroke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hojka Berlič

"Pustite ljudem drevesa, nedolžna in drugačna!" je svojo pripoved, zapisano v knjigi Drevesa želijo živeti, sklenila Tereza Vidovič, ena tistih, ki se je pred dobrim letom postavila v bran drevoredu cigarovcev na ptujski tržnici. Potem ko so drevesa posekali, je spoznala, da je njihovo zgodbo treba ohraniti - in lotila se je pisanja. Knjigo, ki jo je ilustrirala Vesna Kittiya, bo bralcem predstavila v petek, 19. aprila, ob 18. uri v Muzikafeju: "Za uvod je treba povedati, da zaradi te knjige ni padlo niti eno drevo, saj je natisnjena na popolnoma biorazgradljivem in recikliranem papirju. Namenjena pa je vsem, ki jim je mar za našo naravo, obstoj, sožitje in sobivanje. Skozi zgodbo sem želela spregovoriti o pomenu varovanja naše dediščine - in prvi odzivi bralcev kažejo, da mi je uspelo."

Tereza Vidovič s svojo knjigo
Slavica Pičerko Peklar
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta