Pragersko: Uredili medgeneracijski center

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
25.10.2020 05:00

Prostore v nekdanjem zdravstvenem domu, v katerih se bodo lahko družile različne generacije, so uredili v sodelovanju med predstavniki Krajevne skupnosti Pragersko - Gaj, tamkajšnjega društva upokojencev in turističnega društva. Ob pomoči slovenjebistriške občine so uredili tudi zunanjost stavbe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zadovoljstvo ob pomembni pridobitvi.
Brigita Ptičar

"Ker smo letos na Pragerskem praznovali 70. obletnico obstoja društev, smo se s krajevno skupnostjo dogovorili, da bomo uredili prostore bivšega zdravstvenega doma. Finančno je pomagala krajevna skupnost, večja dela je opravila Komunala Slovenska Bistrica, za ostalo smo poskrbeli upokojenci in člani turističnega društva, s katerimi si delimo prostore, saj je stavba velika in prostorna. Manjka nam še oprema za razne dejavnosti, upam, da nam bosta pri tem pomagali občina Slovenska Bistrica in krajevna skupnost," pravi pobudnik ureditve medgeneracijskega centra Zlatko Trebovšek, predsednik DU Gaj - Pragersko.

Slovesno odprtje, na katero so povabili tudi predsednika države Boruta Pahorja, so zaradi novega koronavirusa morali odpovedati, so pa pred kratkim pripravili dneve odprtih vrat. Popestrili so jih z društvenimi razstavami in predstavitvijo novega prapora. "V novih prostorih želimo predajati znanje, ki ga ni malo, tako svojim vrstnikom kot mlajšim sokrajanom in jim približati življenje različnih generacij. Zato bomo pripravljali različne rokodelske delavnice, tečaje, predvsem pa želimo dejavnost obogatiti s predavanji o zdravem načinu življenja in reševanju pogostih težav starostnikov ter sodelovati z mladimi in najmlajšimi," napoveduje Trebovšek, ki tudi želi, da bi njihovi člani prostore sprejeli kot kraj, kjer bodo lahko pregnali osamljenost, poiskali želeno družbo in obogatili svoje dneve.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta