Pomembna pridobitev za Ormož: Za turiste poslej 32 postelj

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
12.12.2018 14:13

V središču mesta so obnovili stavbo "stare komunale" ter v njej uredili hostel, pokrito tržnico in klubske prostore za študente.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novi ormoški hostel ima v pritličju pokrito tržnico.
Karolina Putarek

V Ormožu je že sedem let zaprt edini hotel v mestu. Ker je njegov zadnji lastnik končal v stečaju, je v stečajni masi, ki je zaradi terjatev bank prešla na DUTB, tudi hotel. Tam so ga poskušali prodati na javni dražbi, a so bile že tri dosedanje neuspešne. Tako je mesto praktično brez večjega števila prenočišč, nekaj sob s skupno dvanajstimi posteljami imajo le še v gostišču Prosnik. Vsaka pridobitev prenočitvenih zmogljivosti v mestu je zato dobrodošla. Pred kratkim so se domačini veselili odprtja novega mladinskega hostla, ki premore 32 postelj.

Stavbo rešili pred propadom

V nekdanji stavbi uprave ormoškega komunalnega podjetja, ki jo je odkupila občina, so poleg hostla v pritličju uredili tržnico domačih pridelkov in izdelkov, v njej pa je dobili svoje prostore tudi Klub ormoških študentov (KOŠ). Skupno je v prenovljenem objektu kar 660 kvadratnih metrov novih uporabnih površin.
Za obnovo dotrajane stavbe je občina porabila nekaj manj kot 790 tisočakov. Obnovitvena dela je v letu in treh mesecih izvedel samostojni podjetnik. Za pokrito tržnico imajo v stavbi na voljo dobrih 210 kvadratnih metrov, predvsem pa je pomembno, da so povrnili lep videz sicer že krepko dotrajani stavbi, ki stoji v samem središču mesta.
Najbolj so pridobitve veseli študenti, ki imajo zdaj za svoje dejavnosti na voljo nekaj več kot 160 kvadratnih metrov. Kot je na otvoritvi povedal predsednik njihovega kluba Miha Kolmanič, bodo poskrbeli, da se bo v njih veliko dogajalo. Ne samo za študente in mlade, temveč tudi za vse druge občanke in občane, ker se zavedajo, da so študenti pomemben soustvarjalec kulturnega in družabnega utripa mesta.

Poiskati morajo upravljavca

Andreja Brglez, direktorica Zavoda za turizem, kulturo in šport Ormož, pravi, da lahko v hostlu, ki je zelo lično urejen, obiskovalcem ponudijo po eno sobo s šestimi oziroma osmimi posteljami ter pet dvoposteljnih sob in dve štiriposteljne ter prijetne skupne prostore. V prihodnjih tednih bo občina iskala najemnika objekta, ki bo upravljal in tržil hostel.
Novega objekta so veseli tudi občani, saj so dobili veliko in pokrito tržnico. V krajevni skupnosti Ormož so zadovoljni tudi z novico, da je občina za dobrih 140 tisočakov odkupila tudi sosednjo hišo, Diermayerjevo vilo. Tako bo središče mesta dobilo urejen videz, v stavbi pa pridobilo tudi nekaj novih stanovanj. Na dvorišču za vilo je dovolj prostora še za večje parkirišče in s tem bo na voljo tudi večji prostor za prireditveni šotor, kar pride prav predvsem za martinovanje v Ormožu, ki je največji ormoški turistični dogodek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta