Pohod v spomin na Nejca Mesariča

Damijan Toplak Damijan Toplak
01.02.2020 12:37

Že šestič so se svojci, krajani, zaposleni Elektra Maribor, tokrat pa tudi predsednik državnega zbora, udeležili splominske slovesnosti in pohoda v spomin ob tragični smrti Nejca Mesariča, ki je izgubil življenje 5. februarja 2014, ko je Slovenijo zajel žledolom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dejan Židan, predsednik državnega zbora, (levo) in Boris Sovič, predsednik uprave Elektra Maribor sta pred spominskim obeležjem v spomin na Nejca Mesariča položila venec.
Igor Napast

Pred skoraj šestimi leti, natančneje 5. februarja 2014, je Nejc Mesarič, takratni pogodbeni sodelavec Elektra Maribor, v tragični delovni nesreči ob udaru električnega toka izgubil življenje. Star je bil komaj 20 let, na pragu tega, da gre kot okoljevarstveni tehnik tudi študirati, obetala se mu je tudi stalna zaposlitev. Prostovoljno se je javil, da gre pomagati krajanom Repa in Tinja na Bistriškem Pohorju, da bi jim ob takratnem žledolomu čim prej povrnili elektriko. Ob svojcih se je današnje slovesnosti v kraju Rep udeležil tudi Dejan Židan, predsednik državnega zbora, pa Boris Sovič, predsednik uprave Elektra Maribor, prisotni so bili tudi številni drugi zaposleni Elektra Maribor, pa krajani bližnjih naselij in pa drugi, ki so se v spomin na Nejca Mesariča udeležili tudi spominskega pohoda.

Spominsko obeležje na tragični dogodek, ki se je zgodil 5. februarja 2014 v kraju Rep na Bistriškem Pohorju,
Igor Napast
Dejan Židan, predsednik državnega zbora, (levo) in Boris Sovič, predsednik uprave Elektra Maribor sta pred spominskim obeležjem v spomin na Nejca Mesariča položila venec.
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta