Po ptujskih ulicah se je tudi letos razlegala prvomajska budnica

Hojka Berlič Hojka Berlič
01.05.2020 08:43

Člani Pihalnega orkestra Ptuj so zaradi letošnjih posebnih okoliščin v sodelovanju s člani gasilskih društev poskrbeli za nekoliko drugačno prvomajsko budnico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ptujčane so danes zjutraj na okna vabili zvoki pihalnega orkestra.
Hojka Berlič

Kljub trenutnim razmeram zaradi epidemije, povrhu vsega pa še deževnemu dnevu, je Ptujčane tudi letos v prvi maj popeljala tradicionalna budnica Pihalnega orkestra Ptuj. Najprej so člani orkestra od doma posneli koračnico in jo nato sestavili v celoto, ki so jo za Ptujčane objavili na facebooku in nekaterih drugih straneh ter jim jo poslali preko elektronske pošte in telefonskih sporočil. "V povezavi z Območno gasilsko zvezo Ptuj in ptujsko občino pa je prišlo tudi do ideje, da bi gasilska društva po vseh četrtnih skupnostih nato še predvajale koračnice. To je praksa, ki je ustaljena že v nekaterih drugih občinah, v katerih nimajo svojega orkestra," pravi predsednik Pihalnega orkestra Ptuj Martin Cvetko. Tako niso prekinili dolgoletne tradicije, po kateri je ptujski orkester že leta najprej nastopil na praznovanju 30. aprila, nato pa še 1. maja ob 6. uri najprej s koračnicami prebudili center Ptuja, nato pa običajno do 11. ure, pa tudi kdaj dlje, če so jih k temu vzpodbudili poslušalci, obhodili še ostale četrtne skupnosti občine.

Pihalni orkester Ptuj je s pomočjo sodobne tehnologije združil moči.
Hojka Berlič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta