Otroke v Majšperku nagovarjali neznanci iz kombija in jim ponujali prevoz

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
04.03.2019 14:22

Neznanci v kombi bele barve vabili majšperške osnovnošolce, jim ponujali prevoz, pa tudi bonbone in čokolado. Otroci so o tem pripovedovali doma in v šoli, kjer so jih podučili, kako ravnati, če do njih na tak nenavadni način pristopajo neznanci. Dogajanje v Majšperku raziskujejo tudi policisti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Neznanci iz belega kombija so nagovarjali majšperške šolarje in jim ponujali prevoz. Da naj take ponudbe zavračajo, so jih že podučili na šoli. 
Janko RATH

Na območju občine Majšperk je v zadnjih dneh vozil sumljivi kombi bele barve, ki je, tako očividci, ustavljal ob šolarjih, neznanci pa so otroke na poti iz šole ogovarjali in jim ponujali prevoz. "Naš fant, ki obiskuje zadnjo triado domače osnovne šole, je v sredo pritekel domov, bilo je to okoli 13.30 in povedal, da je ob njem ustavil beli kombi, v njem pa so bili trije moški in ga vabili v avto, češ da ga bodo peljali domov. Ker jih je zavrnil, so po nekaj metrih ustavili še enkrat. Tudi takrat je sin pametno odreagiral in se ni dal pretentati. O dogodku smo takoj obvestili Policijsko postajo v Podlehniku, ki skrbi tudi za naše območje, seznanili tudi vodstvo šole, kjer so že takoj naslednje dni poskrbeli, da zdaj vsi učenci vedo, kako ravnati v podobnih primerih ogovarjanja neznancev," pravi oče enega od majšperških osnovnošolcev in dodaja, da ima sin do šole kakih 800 metrov, del poti prehodi skupaj s sošolci, nekaj sto metrov je bil na cesti sam in takrat se je mimo pripeljal kombi.
Evelin Kočevar, ravnateljica Osnovne šole Majšperk, je povedala: "V šoli smo se takoj odzvali na informacije in z vso resnostjo ter odgovornostjo odreagirali. Po doslej znanih podatkih, ki jih imamo na šoli, se je preteklo sredo in četrtek tod vozil bel kombi. Po opisu učencev z mariborsko registracijo, rdečim napisom na voznikovi strani, znamke Volkswagen. Neznanca sta v svoje vozilo vabila 12- letnega dečka, ta se je od vozila oddaljil in začel teči. Dogajanje je iz bližnjega sadovnjaka nemočno spremljala njegova babica. Zadeva se je ponovila naslednji dan na različnih lokacijah, saj so beli kombi opazili pri gasilskem domu v Majšperku, na Bregu in na poti proti Kupčinjemu Vrhu. Tokrat je bila v vozilu ena moška oseba, ki je ponujala učencem prevoz do doma, tudi s pretvezo, da je mamici zmanjkalo bencina. Učencem so neznani moški ponujali bonbone in čokolado. Kot šola smo takoj obvestili policijo, za naš rajon policijsko postajo Podlehnik, kjer so policisti že bili seznanjeni z dogajanjem, saj so jih obvestili tudi starši. V šoli smo o dogajanju takoj z okrožnico obvestili vse učence in delavce šole, učence so podučili, kako ravnati, če do njih pristopijo neznanci, tako da vedo, da morajo takoj obvestiti policijo, starše, šole, se držati v skupinah ali vsaj v paru. O dogajanju smo spregovorili tudi na oddelčnih urah, sodelujemo s starši. Z učenci, ki so jih neznanci nagovorili, so se pogovorili tudi policisti v prisotnosti naše svetovalne delavke." Da so se s tovrstnim nagovarjanjem učencev tokrat srečali prvič, še dodajajo na majšperški osnovni šoli. Dogajanje v Majšperku raziskujejo tudi policisti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta