Od olimpijskih iger do formule ena

Damijan Toplak Damijan Toplak
19.05.2019 06:47

Hoško podjetje Expo biro, ki zaposluje okrog 90 ljudi, je bilo ustanovljeno leta 1990.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S prireditvenimi šotori so bili tudi v ameriškem mestu Austin, na prizorišču dirke formule ena ...
Expo Biro

Rado Vračko je kot glavni direktor prevzel vodenje hoškega podjetja Expo biro z danes 90 zaposlenimi leta 2008, ko se je ustanovitelj in nekdanji večinski lastnik Blaž Železnik upokojil, kasneje pa je večinsko lastništvo podjetja prevzel njegov sin Miha Železnik, danes v podjetju zaposlen kot direktor prodaje in prokurist. Vračko je sprva delal v TDR Rušah in v Tamu v podjetju MPP Vozila, današnjem Durabusu, leta 2003 pa se je pridružil podjetju Expo biro kot poslovni direktor.

Rado Vračko pravi, da bi še zaposlovali, a na trgu ni dovolj primernega kadra.
Damijan Toplak
Takšna je bila tribuna podjetja Expo biro v bolgarskem Banskem.
Expo Biro

S Pobrežja v Hoče

Rado Vračko izpostavi, da so prednosti njihovih industrijskih hal ob visoki izolativnosti in svetlobi znotraj teh tudi požarna varnost, saj se pri 170 stopinjah Celzija stopijo platnene strehe in omogočijo izhajanje dima in vročine v zrak, tako da ne predstavljajo večje nevarnosti, na srečo pa v njihovih objektih požara še ni bilo. Expo biro je imel sprva sedež v Puhovi ulici na Pobrežju, potem pa se je leta 1996 selil na današnjo lokacijo v poslovno-obrtno cono v Hoče, sprva s skladiščem, nato pa še z drugimi dejavnostmi. Vračko pravi, da je njihova hoška lokacija s 15 tisoč kvadratnimi metri površine idealna, saj so v neposredni bližini avtocestnega križa, ki vodi do Hrvaške, Avstrije in Ljubljane. "Z lokalnim okoljem, tudi z občino Hoče - Slivnica, dobro in korektno sodelujemo. V tem okolju pa je naša referenca prireditveni šotor v Rogozi, ki se ga uporablja za različne športne aktivnosti," pove Rado Vračko in doda, da so s prireditvenimi šotori prisotni tudi na vseh večjih sejmih v Sloveniji (v Celju, v Ljubljani in v Gornji Radgoni), pa tudi na različnih kongresih, nazadnje tudi na enem izmed dubrovniških kongresov, kjer so poskrbeli za kar 820 gostov. Lani pa so postavljali tudi drsališče pred mariborsko prvo gimnazijo, kar je bil poseben podvig zaradi neravnega terena. V Sloveniji so edini ponudnik večjih tribun za gledalce (v Planici recimo čez 4000 sedežev), na Festivalu Lent pa jih letos ne bo, saj ne bo glavnega odra na Dravi. Posojajo tudi gradbene odre.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta