Na razpis za ptujsko urgenco prispele tri ponudbe. Kdo se je prijavil?

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
23.11.2021 19:06

Zdržali bomo, je pa težko, sporočajo iz bolnišnice, kjer imajo na covid oddelku 40 postelj in v enoti covid intenzivne nege šest

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Direktorica Anica Užmah in strokovni direktor Teodor Pevec
Foto: Slavica PIČERKO PEKLAR

Slavica PIČERKO PEKLAR

Na današnji seji sveta Splošne bolnišnice Ptuj (SBP) so največ pozornosti namenili zadnjim epidemiološkim razmeram in pričakovani gradnji urgentnega centra. "Od septembra smo covid bolnišnica, kar se seveda odraža na našem siceršnjem delu, a s skupnimi močmi pomagamo vsakomur, ki je naše pomoči potreben, zaradi česar pa smo morali nekatere nenujne obravnave in posege omejiti ali ustaviti," pravijo v vodstvu SBP. Z zadovoljstvom opažajo, da večjih odsotnosti zaposlenih z dela ni, je pa v tem času zaradi okužbe s koronavirusom na bolniški 19 njihovih sodelavcev.

V ptujski bolnišnici se pripravljajo na gradnjo urgence. Foto: Slavica PIČERKO PEKLAR

Slavica PIČERKO PEKLAR

Na covid oddelku ptujske bolnišnice imajo 40 postelj, covid intenzivni oddelek, ki je imel do začetka tega tedna štiri, pa so na lastno pobudo povečali še za dve postelji. "Razmere so težke, a jih s skupnimi močmi obvladujemo. Pri tem nam pomagajo specializanti, ki smo jih poklicali na pomoč, prav tako zaposleni iz ormoške bolnišnice," je na včerajšnji seji sveta bolnišnice povedal Teodor Pevec, strokovni direktor bolnišnice, kjer so kot drugod sprejeli vse ukrepe za obvladovanje epidemije, kar pa se odraža na siceršnjem delu, saj so med drugim odpovedali vse nenujne operacije.

V prvih devetih mesecih tega leta je SBP imela 28,4 milijona evrov prihodkov, kar je za dobro petino več od lanskih in predvsem posledica covid dodatkov. "Kot v večini bolnišnic smo do konca septembra zabeležili presežek odhodkov nad prihodki, in sicer v višini dobrih 147 tisoč evrov," pravita Anica Užmah, direktorica, in Boris Kmetec, finančnik SBP. kjer pa so v prvih devetih mesecih letos realizirali večino programa.

V ptujski bolnišnici se pripravljajo na gradnjo urgence. Foto: Slavica PIČERKO PEKLAR

Slavica PIČERKO PEKLAR

In kako potekajo priprave na začetek gradnje urgentnega centra? "Na povabilo za oddajo ponudb za izgradnjo ter dobavo in montažo opreme so ponudbe oddali trije: Medicoengineering iz Trzina, Pomgrad iz Murske Sobote in Makro5 gradnje Koper. Po ocenitvi ponudb bo strokovna komisija pripravila predlog odločitve o oddaji naročila," pojasnjuje direktorica, ki verjame, da bo prihodnje leto vendarle v znamenju gradnje nujno potrebnega urgentnega centra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta