Na Ptuju prisegla županja Gajškova

Hojka Berlič Hojka Berlič
12.12.2018 19:42

Gajškova je v nagovoru na konstitutivni seji mestnega sveta poudarila pomen spoštovanja, medsebojnega sodelovanja in upoštevanja različnosti za uspeh mandata.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V novi sestavi mestnega sveta je tudi kar nekaj starih obrazov.
Hojka Berlič

Nocoj je na Ptuju potekala konstitutivna seja mestnega sveta, ki jo je vodila najstarejša ptujska svetnica iz vrst DeSUS-a Marta Tušek. Na prvi seji so novoizvoljeni svetniki potrdili mandate vseh 29 svetnikov. Za razliko od nekaterih drugih občin, na Ptuju noben kandidat ali predstavnik liste ni vložil pritožbe na izide glasovanja. Mandatna komisija pa ni ugotovila tudi nobenih pritožb kandidatov za župana Ptuja. Novoizvoljenim svetnikom in županji Ptuja Nuški Gajšek je čestital tudi dosedanji župan Miran Senčar. "Danes vam predajam vodenje najstarejšega slovenskega mesta. Vodite ga odgovorno in v dobro mesta  in tudi vseh ljudi. Danes odpirate novo poglavje izjemno bogati zgodovini Ptuja. In želim vam, da bo to poglavje v zavesti ljudi in tudi v spominu zapisano z zlatimi črkami. Za to imate velike možnosti. Prejšnja ekipa je zapustila kup odličnih projektov z zagotovljenim financiranjem," je med drugim v svojem nagovoru dejal Senčar.
Sledila je slavnostna prisega nove ptujske županje Gajškove in predaja županske verige. Nato pa je Gajškova še prvič v novi funkciji nagovorila svetnike in ostale prisotne. "V veliko čast mi je, da danes, na ta nekako zgodovinski trenutek prevzemam to funkcijo. Skupaj bomo stopili tudi v zgodovinsko leto. In jaz verjamem, da bomo skupaj na temeljih spoštovanja, medsebojnega sodelovanja, upoštevanja različnosti uspeli naslednje leto, ki je v naši zgodovini res pomembno, zgraditi tiste temelje, ki bo naš mandat, štiri leta, ki nas čakajo, naredil uspešen v vseh pogledih. Iskreno se veselim sodelovanja z vami vsemi in si predvsem naj bolj želim, da ohranimo dostojanstvo kot ljudje in da vsi skupaj upravičimo zaupanje vseh tistih, ki so nas postavili sem notri, ki so nam namenili svoj glas, nam zaupali, da bomo v njihovem imenu delali najboljše, kar zmoremo," je med drugim dejala Gajškova.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta