Mala 'asica' Zoja izdala zgoščenko

Anita Kirbiš
26.05.2019 06:07

Osemletnica je izdala zgoščenko s sedmimi pesmimi, naslovna je Me smo asice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luč sveta je ugledala prva zgoščenka osemletne pevke Zoje Hadner.
Osebni arhiv

Zoja Hadner je z družino prvih nekaj let živela v Mariboru, pred dvema letoma pa so se iz mestnega vrveža preselili v Jakobski Dol. "Radoživa Zoja je že zelo zgodaj kazala izreden smisel za ples in glasbo, skorajda je prej plesala kot shodila. Rada je nastopala v vrtcu, zato smo jo pri štirih letih vpisali v plesni vrtec. S petimi leti je začela obiskovati plesno šolo Sebastian v Mariboru, s katero so veliko nastopali. Zelo si je želela nastopiti na Bumbar talentih, kjer jo je opazil Spidi," je povedala njena mama Karmen.
Od takrat je glasbenik Slavc L. Kovačič - Spidi zanjo napisal že nekaj pesmi. Pesem Dedek - hvala ti denimo pogosto zavrtijo radijske postaje med čestitkami. S pesmijo Hišnik, fant od fare je na otroškem mednarodnem festivalu v Kopru zasedla drugo mesto, zato je zastopala Slovenijo na Čarobni fruli v Zagrebu, kjer je bila prav tako druga v svoji kategoriji. O, o, o, na morju je lepo pa je pesmica je Zoja zapela na FENS-u 2018 v Kopru in zmagala, kasneje je z njo zmagala tudi na mednarodnem festivalu Raspjevane pahuljice v BiH. V veliki konkurenci je nastopala na mednarodnem otroškem festivalu Djeca pjevaju v Čakovcu. Slovenijo je predstavljala na 1. otroškem mednarodnem festivalu Djeca su vojska najjača v Sarajevu, kjer je dobila priznanje za najboljši scenski nastop. Zadnjo je posnela pesmico Me smo asice, ki je tudi naslovna na njenem prvem CD-ju, na katerem je sedem pesmi. Za vse je posnela tudi videospote. Tudi z Rebeko Dremelj in Domnom Kumrom. Na številnih nastopih Zoja odpoje povsem suvereno, ob tem pa zelo uživa, treme ne pozna. Na sploh je zelo aktivna. Od leta 2017 nastopa s Twirling plesnim in mažoretnim klubom Lenart. Pleše pri otroški folklorni skupini, obiskuje pa tudi gimnastiko in ure klavirja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta