Izhod iz krize novi programi

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
03.04.2019 16:22

Ptujska bolnišnica naj bi že to leto poslovala pozitivno, za kar bo potrebno sodelovanje vseh zaposlenih

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arheološka izkopavanja pri ptujski bolnišnici so že končana.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Vodstvo ptujske bolnišnice je pri pripravi finančnega načrta za letošnje leto sledilo navodilom ministrstva za zdravje. Čeprav so poslovanje brez izgube še pred meseci načrtovali za naslednje leto, naj bi pozitivno poslovali že letos.

Arheološka izkopavanja pri ptujski bolnišnici so že končana.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Nič več rdečih številk?

Spomnimo, da je bolnišnica lansko poslovno leto končala s 550 tisoč evri izgube, kar je bilo boljše od pričakovanj. A doseči pozitivno poslovanje bo mogoče le z odgovornostjo vseh ta čas 500 zaposlenih v bolnišnici. "K pripravi finančnega načrta in nadaljevanju sanacijskih ukrepov smo pristopili z vso resnostjo. Veliko naporov namenjamo predvsem zniževanju stroškov in pridobitvi novih programov. Letošnji varčevalni ukrepi so vredni blizu 800 tisoč evrov, usmerjeni pa predvsem v zniževanje stroškov zdravil ter zdravstvenega in drugega potrošnega materiala," razlaga Kmetec.

Anica Užmah, Teodor Pevec in Boris Kmetec
Slavica PIČERKO PEKLAR

​Urgenca za 4,8 milijona

Osrednja tema pogovorov v ptujski bolnišnici pa ostaja, kot že nekaj zadnjih let, izgradnja urgentnega centra. Ta je, tudi po že opravljenih arheoloških izkopavanjih na mestu načrtovane gradnje, še vedno predmet pogajanj med bolnišnico in ministrstvom za zdravje. S predstavniki tega naj bi se po napovedih sestali že sredi marca, a sestanka - tudi zaradi menjave ministra - ni bilo, usoda projekta pa je tako še vedno nedorečena.

Člani sveta bolnišnice Elda Gregorič Rogelj, Bojan Pahor in Sonja Žibrat
Slavica PIČERKO PEKLAR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta