Il Divji Klapa Slovenije 2019

Anita Kirbiš
26.06.2019 17:17

Športna dvorana v Hočah je bila polna slovenskih in dalmatinskih napevov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zmagovalci festivala Il Divji
Anita Kirbiš

Kulturno umetniško društvo Milke Zorec iz Hotinje vasi je v Športni dvorani v Hočah prejšnji konec tedna pripravilo festival Klape Slovenije 2019. Množica obiskovalcev je lahko uživala ob več kot odlično izvedenih slovenskih in dalmatinskih skladbah klap z različnih koncev Slovenije. Kot prva se je predstavila Klapa Lent, ki deluje pod okriljem KUD Milke Zorec.
"Sprva je bil festival revialnega značaja, za promocijo slovenskih skupin, letos ima že tretjič tudi tekmovalni značaj," je povedal vodja festivala, tudi član Klape Lent Boris Komar. Predstavilo se je osem zasedb, s skupaj več kot 60 nastopajočimi. V tekmovalnem delu večera so nastopili Klapa Lent, Klapa Šentilj, Klapa Sidro, ABG band, Klapa Lumin, Klapa Dalmari, Il Divji in Stiški kvartet. Prav vsi so ogreli dlani krepko čez tisoč obiskovalcem, med njimi so bili tudi župani treh generacij Občine Hoče – Slivnica in sicer Anton Obreht, Jože Merkuš in aktualni župan Marko Soršak.
Nastope je budno spremljala tričlanska strokovna žirija v sestavi Matjaž Kaučič, Andrej Tomšič in Renato Ribič, ki ji je tudi predsedoval. "Festival pridobiva iz leta v leto kvaliteto, zato je žirija imela letos še posebej težko nalogo izbrati najboljšega - ocenjevali smo več kriterijev in dejansko so odločale nianse, pa vendar so si le eni prislužili laskavi naziv," je komentiral Ribič. To je bila zasedba Il Divji, ki je prepričala z izvedbo akapela skladb in slovensko skladbo ter prejela priznanje Klapa Slovenije 2019. Skupino sestavljajo odlični štajerski vokalisti Žiga Šraml, Matija Kramberger, Lojzi Bobnar, Aleš Perko in Florjan Rajšp. ​Ostale zasedbe so dobile spominsko statuo, ki jih je podeljeval predsednik KUD-a Srečko Hvauc.
Kot gostje so tudi letos nastopili nepogrešljivi Klapa More iz Šibenika s svojimi največjimi uspešnicami, z njimi pa je nastopil tudi mladi hrvaški pevec Marko Zekanović, ki se je sprva kalil s klapami, zdaj pa ubral solistično kariero in se premierno predstavil v Sloveniji s prvencem Jedina.
Ob zaključku festivala, ki sta ga vodila Martina Škorjanc in Aleš Brezočnik, so na oder ponovno stopili Il Divji. Organizatorji pa so že vabili na festival prihodnje leto in po razgretem festivalskem večeru na druženje v športnem parku v Hočah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta