(FOTO) Ogenj uničil piščančjo farmo

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
25.05.2020 11:00

Na kmetiji Kostanjevec v Spuhlji se že pol stoletja ukvarjajo z rejo piščancev. V ognju se je zadušilo 15 tisoč komaj pet dni starih piščancev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ogenj je povsem uničil notranjost piščančje farme na kmetiji Kostanjevec v Spuhlji. 
Slavica PIČERKO PEKLAR

Danes zjutraj okoli 6. ure je zagorelo v piščančji farmi Franca Kostanjevca v Spuhlji 18. Da gori, je lastnika farme opozoril alarm, na pomoč so takoj prišli domači in okoliški gasilci, a komaj pet dni starih piščancev ni bilo mogoče rešiti. "Pretekli teden smo v naš hlev pripeljali 15 tisoč piščancev. Vsi so se zadušili in zgoreli. Domačim gasilcem iz Spuhlje so pomagali požar pogasiti še gasilci iz PGD Podvinci, Grajena in Ptuj. Rešili so objekt, a je škoda velika. Vsaj pol leta bomo potrebovali za notranjo obnovo objekta, ki je popolnoma uničena," pravi Franc Kostanjevec, ki dodaja, da je škoda še toliko večja, ker so pred leti farmo popolnoma obnovili, poskrbeli tudi za novo opremo, zdaj je notranjost povsem uničena.

Slavica PIČERKO PEKLAR
Slavica PIČERKO PEKLAR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta