Dogajanje na 60. ptujskem Kurentovanju vračajo v mesto

Hojka Berlič Hojka Berlič
05.02.2020 15:51

Med 15. in 25. februarjem z več kot 70 dogodkov. Osrednji novosti dnevno dogajanje na prenovljeni "Kurentovi tržnici" in nove trase povork

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Letos se osrednje prizorišle Kurentovanja seli na prenovljeno tržnico.
Andrej Petelinsek

Prenovljena ptujska tržnica bo po besedah ptujske županje Nuške Gajšek končno le postala osrednji prireditveni prostor tudi v času Kurentovanja, s skupnim ciljem vseh udeleženih, da bi dogajanje pripeljali nazaj v mesto: "Vsi velikokrat slišimo v različnih krogih, kako je včasih Kurentovanje na Ptuju živelo tudi v lokalih. Seveda ne pričakujemo, da bo jutri spet tako, ampak delamo korak za korakom v tej smer, da bomo enkrat lahko spet govorili o tem, da se je Kurentovanje vrnilo v staro mestno jedro. In upamo, da bo potem v starem mestnem jedru tudi ostalo."

V ptusjki mestni hiši so predstavili glavne poudarke jubilejnega 60. Kurentovanja.
Hojka Berlič

Z agencijo ali z vlakom

Na Ptuju sicer tudi letos v času Kurentovanja pričakujejo vsaj 100 tisoč obiskovalcev. Po besedah direktorica Javnega zavoda za turizem Ptuj Tanje Srečkovič Bolšec so se, glede na to, da je prireditev že zdavnaj presegla lokalne okvire, letos odločili za okrepitev promocijskih aktivnosti od Celja proti zahodu države. "Zato smo štartali res ambiciozno, povezali smo se s turističnim podjetjem, ki bo ponujalo enodnevne turistične pakete na Ptuju. Prevozi bodo organizirani iz Gorenjske, Dolenjske, Ljubljane in Maribora."
Povezali pa so se tudi s Slovenskimi železnicami, ki za vse, ki bi želeli obiskati Ptuj, ponujajo posebne vstopnice. Razpis za ponudnike na Kurentovi tržnici se sicer zaključuje šele danes. K aktivnemu sodelovanju pri zagotovitvi ponudbe v mestu pa so po besedah Srečkovič Bolšečeve intenzivno pozivali tudi gostince v mestu, ki naj bi ponujali pet ptujskih dobrot - kurentov krožnik, kurentovo juho, miške, flancate in krofe.

Le vina Ptujske kleti

Tudi v komercialnem delu letošnjega Kurentovanja je kar nekaj novosti. Kot je znano, lanski najemnik karnevalske dvorane, podjetje Prireditve, ki je sicer z Zavodom za turizem podpisalo pogodbo o najemu dvorane za dve leti, lani ni uspelo poravnati vseh obveznosti do zavoda. Zato je poplačilo njihovih dolgov in organizacijo komercialnega dela letos prevzelo podjetje Songevents, ki si je sicer za organizacijo dogajanja v Karnevalski dvorani neuspešno prizadevalo že v preteklosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta