CID Ptuj: Srednješolka razstavlja risbe boksarjev

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
19.03.2022 04:00

Razstavo, ki je na ogled v Centru interesnih dejavnosti Ptuj, je poimenovala Pokal. Za risbe boksarjev pa se je odločila, ker ta šport trenira njen brat.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nazmije Gerdellaj z bratom Andijem, boksarjem
Slavica Pičerko Peklar

V Centru interesnih dejavnosti Ptuj si je vse do sredine aprila mogoče ogledati razstavo likovnih del, ki jo je mlada avtorica Nazmije Gerdellaj poimenovala Pokal ali izkušnje. Dijakinja 4. letnika Šole za ekonomijo, turizem in kmetijstvo Šolskega centra Ptuj bo letos končala šolanje za aranžersko tehnico, a kot pravi, razmišlja o nadaljevanju izobraževanja in študiju ekonomije na ptujski višji strokovni šoli. "Rišem, odkar vem zase. Vsak prosti trenutek izkoristim za likovno ustvarjanje, to pa mi koristi tudi pri šolanju. Najraje rišem s svinčnikom, včasih tudi s flomastri ali barvicami. Nekdaj sem risala tudi pokrajine, zadnja leta pa me vedno znova nagovarja podoba človeka. Gibanje, izraženo skozi šport, pa je tisto, kar rišem v zadnjem obdobju. Moj brat Andi je namreč pred tremi leti začel trenirati boks, včasih si njegove rokavice nadenem tudi jaz, in sklenila sem ta njegov šport upodobiti v risbah. Boks je zelo zanimiv, in ko gledam njihove dvoboje, vse bolj spoznavam, kako pomembno je za vse, kar želimo doseči v življenju, trenirati, narediti največ, kar zmoremo, in se veseliti uspehov. Štejejo izkušnje in na osnovi teh lahko napredujemo," pravi mladenka, ki je prepričana, da jo bo risanje spremljalo vse življenje.

Razstavlja 38 risb.
Slavica Pičerko Peklar

"Zelo vesela sem, ker so si mojo razstavo, ki sem jo dopolnila še s kratko zgodovino boksa, prišli med prvimi ogledat mladi boksarji iz Boksarskega kluba Ring Ptuj, kjer trenira moj brat. Rada jih spremljam tudi na njihovih tekmah," omenja Nazmije, ki je razstavljala, tokrat predvsem portrete, že tudi na svoji šoli.

Ptuj. Nazmije Gerdellaj in njeni boksarji
Slavica Pičerko Peklar

Center interesnih dejavnosti Ptuj je mogoče obiskati vsak šolski dan med 9. in 16. uro, tam pa posedeti pred računalnikom, še bolje pa se je družiti s prijatelji in prosti čas nameniti kakim družabnim igram. Kot pravi Mateja Lapuh, se v centru interesnih dejavnosti spet veliko dogaja, potekajo različni tečaji, pripravljajo tudi že program za poletne počitniške dejavnosti, ki bo osnovnošolcem in dijakom ponujal pester program dogajanja. "Veseli smo tudi mladih, kot je Nazmije, ki potrkajo na naša vrata in povedo, da bi pri nas radi razstavljali. Prav vsem rade volje prisluhnemo in skupaj uresničimo njihove zamisli," vabi v ptujski center interesnih dejavnosti Mateja Lapuh, specialistka mladinskega dela, in ob tem dodaja, da je prav vsaka ideja dobra. Velja zbrati korajžo in obiskati center, namenjen mladim in njihovemu ustvarjanju in delovanju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta