Vijoličasti v Turčiji: Bogatinov pravi, da je ostal sam, Matko podaljšal do 2024

Miha Dajčman
29.01.2021 19:30
Treninge Maribora vodi Oliver Bogatinov, ki se na daljavo pogovarja s trenersko ekipo. Tekma z Ludogorcem, ki bi morala biti v nedeljo, je odpovedana, vijoličasti iščejo novega tekmeca
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Na neki način zdaj tudi mi izkušamo zadeve, ki trenutno veljajo v šolskem sistemu," o sodelovanju z Maurom Camoranesijem in trenerskim štabom na daljavo pravi začasni trener Oliver Bogatinov. 
Gregor Wernig

Zadnji tekmec Maribora med pripravami v Beleku bi moral biti Ludogorec, klub iz bolgarskega Razgrada je 15-kratne slovenske prvake poleti leta 2019 izločil v playoffu kvalifikacij za evropsko ligo, a so včeraj iz tabora vijoličastih sporočili, da je tekma odpovedana. Spomnimo: da bi se izognili zdravstvenim težavami zaradi okužb v vrstah Maribora, sta bili v Beleku odpovedani tudi tekmi s Šahtarjem in Crveno zvezdo.

Nadomestni nasprotnik Maribora je bil v četrtek ukrajinski Kolos, proti kateremu so Mariborčani igrali z le šestnajstimi nogometaši in slavili s 3:2, ob odsotnosti celotnega trenerskega štaba je ekipo vodil športni direktor Oliver Bogatinov. "Čestitke fantom za pozitiven rezultat in vloženo energijo. Pokazali so, da kljub vsem nevšečnostim, ki se tukaj dogajajo, zmorejo zbrati misli, moči in energijo ter iti na igrišče od prve minute z agresivnim pristopom, ki smo ga pogrešali na prvi tekmi," je za klubsko spletno stran dejal Oliver Bogatinov, ki je v dneh pred tekmo s Kolosom moštvo vodil tudi na treningih, v četrtek pa je ostal še brez "zadnjega" pomočnika, Marka Šulerja, ki je bil prav tako pozitiven na novi koronavirus.

V nenavadni situaciji, ki zahteva veliko prilagajanja, je Bogatinov ves čas komuniciral s trenerjem Maurom Camoranesijem in njegovo ekipo: "Celoten štab je v izolaciji, dejansko sem te dni ostal sam na igrišču. Usklajevanje poteka na daljavo, zdaj tudi mi izkušamo zadeve, ki trenutno veljajo v šolskem sistemu. Vsakodnevno se slišimo in sproti usklajujemo aktivnosti. Vsem se je težko sprijazniti z nastalimi razmerami, ampak to jemljemo kot zelo dober test značaja in test, kako bomo v teh nenavadnih časih, ko je gotova le negotovost, težave pa se lahko pojavljajo vsakodnevno, znali vse skupaj reševati in se odzivati."

Priprave v Beleku so vijoličasti načrtovali do ponedeljka, po četrtkovi tekmi so včeraj nogometaši oddelali dva močna treninga, v nedeljo si želijo Mariborčani naposled le odigrati tretjo tekmo v Turčiji, pravi športni direktor: "Na neki način je bil delovni načrt spisan vnaprej in že natančno razdelan, preden smo odpotovali v Turčijo. Delovna bo tudi sobota, pred vrnitvijo domov pa želimo odigrati še eno tekmo. Predvidena nedeljska tekma z Ludogorcem je odpovedana, ampak verjamemo, da bomo našli drugega nasprotnika in dodali še koristnih 90 minut."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta