Mariborčani v Turčiji: Skupaj le na treningih in v jedilnici

šr
27.01.2021 20:24
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kapetan vijoličastih je v Turčiji že desetič. Foto: Grega WERNIG
Gregor Wernig

Nogometaši Maribora bi morali jutri na pripravah v Turčiji odigrati pripravljalno srečanje s Crveno zvezdo, a da bi se izognili zapletom, tekme s srbskimi prvaki ne bo, so vijoličasti sporočili iz baze v Beleku. Beograjčani so osredotočeni na evropsko ligo, čez tri tedne v šestnajstini finala pričakujejo Milan. Toda moštvo iz Ljudskega vrta ne bo ostalo brez nasprotnika, jutri ob 15.30 se bodo pomerili s šestim klubom ukrajinske lige - Kolosom.

Prilagoditve novim razmeram, ki jih kroji koronavirus, niso enostavne, a ker vedo, kako pomembne so te priprave, jim ne preostane kaj drugega, kot da trdo delajo in se ob tem trudijo ostati zdravi. "Ves čas smo dosledni pri upoštevanju navodil, izogibamo se dodatnim stikom, skupaj smo le na treningih in med skupnimi obroki v jedilnici," je za klubsko spletno stran dejal kapetan Marcos Tavares. Škoda, je dodal, ker je za moštveni duh pomembno, da čim več časa preživijo skupaj: "Običajno je več zadev in časa namenjenih teambulidingu, več je sestankov, a tega zdaj ne moremo početi. Ni skupnih iger v prostem času, si pa zato še dodatno pomagamo na treningih."

Za štajerskega Brazilca so to jubilejne desete priprave v Turčiji. "Poznam že vsak kotiček hotela in terenov, toda vsako leto je nekaj novega. Igrišča so v dobrem stanju, organizirane so tekme s kakovostnimi nasprotniki, poskrbljeno je za zdravo prehrano. Kar počnemo zdaj, bo pomembno za nadaljevanje sezone," se zaveda Tavares, ki se trudi, da jih okoliščine ne bi ovirale: "Pred seboj imamo le en cilj: da smo prvaki. In pri tem nas ne smejo ustaviti te težave." (šr)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta