Priprave NK Maribor: Zmaga proti Ukrajincem, nova okužba s koronavirusom in prisrčno voščilo za rojstni dan

Miha Dajčman
28.01.2021 21:07
Nogometašem Maribora se v Turčiji dogaja marsikaj, z zdesetkano postavo so le odigrali drugo pripravljalno tekmo
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Grega Wernig

V zadnjo tretjino priprav v turškem Beleku so Mariborčani krenili z zmago s 3:2 proti ukrajinskemu Kolosu. Ekipa iz Kovalivka je v močnem ukrajinskem prvenstvu prezimila na šestem mestu, poleti pa prvič igrala v evropskih tekmovanjih. Tekma je bila za vijoličaste druga v Turčiji, potem ko sta bili s Šahtarjem in Crveno zvezdo, ki bosta februarja igrala izločilne boje v evropskih tekmovanjih.

V 6. minuti so povedli Ukrajinci, s prostega strela je bil natančen Pavlo Orihovskij. Sledile so minute vijoličastih, premoč je v 27. minuti kronal Gregor Bajde po podaji Aljoše Matka. Bajde je bil strelec še devet minut kasneje, natančen je bil iz najstrožje kazni po prekršku nad Rudijem Požegom Vancašem. Vodstvo Maribora je po kotu v 40. minuti še povišal Ilija Martinović, v 75. minuti pa je z bele pike na končnih 3:2 znižal Jevgen Seleznov. Sodnik se je za najstrožjo kazen odločil po prerivanju med izvajanjem kota v kazenskem prostoru Maribora.

Gregor Bajde je proti Kolosu dosegel dva gola. 
Gregor Wernig

Začasni trener Maribora, športni direktor Oliver Bogatino, je lahko računal na le 16 nogometašev, deseterica je manjkala zaradi pozitivnih testov na covid-19 (trije primeri), epidemioloških pravil o izolaciji ali lažjih poškodb po seriji težkih treningov. Po prilagojenem programu še vedno trenira Rok Kronaveter, ki je v Sloveniji prebolel koronavirus, se je pa na zadnjih treh treningih že pridružil soigralcem in je pripravljen na stopnjevanje obremenitev. V vrstah 15-kratnih državnih prvakov so pred tekmo s Kolosom potrdili novo okužbo, pozitiven je bil Marko Šuler, pomočnik športnega direktorja.

V dopoldanskih urah so v hotelskem kompleksu v Beleku vijoličasti poskrbeli tudi za zabavo. Vratar Jasmin Handanović si bo 43. rojstni dan zagotovo zapomnil. Ne le zaradi karantene ob okužbi s koronavirusom, temveč tudi zaradi presenečenja soigralcev. Kapetan Marcos Tavares in ekipa so ga na zelenici pred hotelsko sobo, v kateri je že cel teden, presenetili s torto, pesmijo in voščilom na daljavo. Posnetek je na svojem instagram profilu objavil kapetan, ki je večkrat dejal "Gigi, Gigi", kot je vzdevek legendarnega italijanskega vratarja Gianluigija Buffona, ki se je prav tako rodil 28. januarja 1978.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta