Vijoličasti k prvakom, Jan Mlakar pa želi nadaljevati serijo zmag

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
25.11.2020 07:01
Napadalec vijoličastih o pogledu z vrha lestvice, strelski formi, mladi reprezentanci in današnjem dvoboju s Celjem
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prvi štajerski derbi v tej sezoni se je v Ljudskem vrtu končal z remijem.
Tadej Regent

Trikrat zapored je začel v prvi enajsterici in trikrat zapored je njegovo moštvo slavilo. Jan Mlakar je zagrabil vlogo prvega napadalca nogometašev Maribora. "Z zmagami raste vzdušje, raste samozavest, lažje je prihajati na treninge. Na začetku sezone smo igrali dobro, a so nas rezultati malo 'zafrkavali', zdaj pa se je sestavilo, delamo še bolj z veseljem," je dejal o zadnjih rezultatih, ki so vijoličaste postavili na vrh prvoligaške lestvice.

K zmagi proti Domžalam in Bravu je prispeval gola. "Želim se dokazati. Najbolj sebi. V prejšnji sezoni nisem veliko igral, a to ne pomeni, da sem nehal verjeti vase. Goli mi dajejo dodaten zagon. Sem napadalec, živim od tega," poudarja 22-letnik, ki se je v tej sezoni prve lige na seznamu strelcev znašel trikrat, en gol pa je dodal še na pokalni tekmi v Velenju. Prejšnja sezona se je zanj začela s sanjskim prestopom v Anglijo, a ne v Brightonu ne na posojah pri QPR-ju in Wiganu se ni naigral. Z novo posojo, vrnitvijo v Ljudski vrt pa je začel nabirati minute. Je že našel pravi ritem? "Počasi bom tam. Še imam rezerve, se pa iz tekme v tekmo počutim boljše," odgovarja Mlakar.

V Šiški je Jan Mlakar ujel visoko podajo Žana Kolmaniča in jo spremenil v zmagoviti gol.
Robert Balen

V Šiški je izkoristil podajo Žana Kolmaniča, z glavo preusmeril žogo v mrežo. A zadel jo je, ko je že izgubljal višino. "Visoka žoga je bila, težko jo je bilo oceniti, še Brekalo je skočil direktno pred mano in me zamotil, a sem, hvala bogu, dobro reagiral," se je akcije za 2:1 spomnil napadalec, ki je zadnji reprezentančni premor preživel v Mariboru. V mestu je sicer trenirala tudi slovenska reprezentanca do 21 let, a kapetana novi selektor Milenko Ačimović ni vpoklical. "Prav mi je prišlo, da sem se najprej dobro spočil, nato pa smo naredili dobre treninge. Že nekaj časa nisem igral toliko zaporednih tekem, po zadnji se je že pojavilo nekaj utrujenosti," je priznal prvopodpisani pod pismo, ki je razkrilo ogromen prepad med nogometaši in zdaj že nekdanjim selektorjem Primožem Gliho.

Danes bo eden od glavnih adutov trenerja Maura Camoranesija v Celju. Aktualni prvaki bodo ob 17. uri gostili 15-kratne prvake. "Najprej bom osredotočen na ekipni cilj, na zmago. Prvo mesto na lestvici želimo zadržati do konca," pred štajerskim derbijem poudarja nekdanji član italijanske Fiorentine. Prvi mariborsko-celjski dvoboj v tej sezoni se je v Ljudskem vrtu končal z remijem 2:2. Mlakar pričakuje, da bodo grofi tudi tokrat izbrali podobno taktiko, prežali na protinapade. "Na to moramo biti pozorni," opozarja.

Čeprav bodo na drugi strani aktualni prvaki, 101. ligaški dvoboj s štajerskimi rivali v samostojni državi za vijoličaste ne bo poseben. "Mariboru je vsaka tekma enaka. Vemo, kaj pa pomenijo drugim ekipam. Tudi če so bili prvaki, jim je največja tekma sezone proti Mariboru. Vsi se dobro pripravijo, imajo dodaten motiv proti nam. To je opozorilo za nas. Če nismo stoodstotni, nas lahko takoj kaznujejo," pravi Mlakar.

Mariborski napad je s 26 doseženimi goli daleč najučinkovitejši v ligi, a obramba ne blesti. "Za napadalce je super, a je problem, ker dobivamo preveč zadetkov. Želimo narediti serijo brez prejetega gola. Večkrat se nam zgodi, da začnemo dobro, nasprotnik pa iz ene priložnosti da gol. Težko se je vračati, še posebej če ne igraš doma in so igrišča slabša," se zaveda Jan Mlakar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta